Ordu

Camiler ve Din Görevlileri Haftası

15:58 01 Ekim 2016
Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Ünye ilçesinde, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla etkinlikler düzenlenecek.

İlçe Müftü Vekttili Ayhan Okur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müftülük olarak hafta nedeniyle güzel bir program hazırladıklarını söyledi.

Camilerin sadece namaz kılınan yer olmadığını ifade eden Okur, camilerin, din görevlileri ile cemaatin sosyal ve beşeri münasebet içinde olduğu, konuştuğu, dertleştiği, dertlerini birbiriyle paylaştığı bir yer olarak gördüklerini anlattı.

Müftülük olarak camilerin daha işlevsel kullanılması için komisyon oluşturduklarını belirten Okur, şunları kaydetti:

"Camiler sadece ibadet edilen bir yer değil, avlusunda sosyal etkinliklerin yapıldığı, insanların nişan, düğün ve diğer merasimlerini de yapılabileceği sosyal etkinlik alanı olarak yapılmasını tavsiye ediyoruz. Camilerimizin daha işlevsel hale gelmesi için neler yapabiliriz konusunu bir komisyon kurarak bu konuyu tartışıyoruz."

Okur, hafta münasebetiyle bazı etkinlikler yapılacağını aktararak, "Suriyeli Türkmenlere ulaştırılmak üzere ayni yardım kampanyası düzenledik. Hafta dolayısıyla 5 Ekim 2016 Çarşamba günü, emekli olan din görevlilerimizle Ünye Merkez Büyük Camisinde bir mevlit programı düzenleyeceğiz. Burada sadece emekli olan din görevlileri okuyacak. Ayrıca, kan bağışı kampanyası düzenleyeceğiz. İnşallah imamlarımızla, cemaatimizle birlikte güzel bir haftayı etkinliklerle geçirmeyi planlıyoruz." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.