Ordu

Alman heyet ilk kez aşure tattı

16:40 11 Ekim 2016
Alman heyet ilk kez aşure tattı

Çeşitli ziyaretler için Ordu'da bulunan Alman heyet, muharrem ayı dolayısıyla düzenlenen programda ilk kez aşure tattı.

Altınordu Belediyesince, Sırrı Paşa Caddesi Tahıl Pazarı mevkisinde vatandaşlara aşure ikramında bulunuldu. Programda, Altınordu Belediyesinin kardeş şehir projesi kapsamında Almanya'nın Recklinghausen şehrinden gelen sivil toplum kuruluşu temsilcileri de yer aldı.

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, muharrem ayı ile aşurenin önemi hakkında Alman heyete bilgi verdi.

Emekli Katolik papazı Bernhard Lübbering ise gazetecilere yaptığı açıklamada, birçok kültürel programda bulunduklarını ve farklı geleneksel değerlerin yaşatılmasının önemli olduğunu söyledi.

Türk insanının sıcak kanlı olduğunu ifade eden Lübbering, "Altınordu'da olmaktan mutluluk duyuyorum. Altınordu'da çok sıcak karşılandık. Altınordu Belediye Başkanımız, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Ordu Valisi bizleri çok iyi karşıladılar. Çok sıcak kanlı insanlarsınız, burada yaşadığımız her şeyi gittiğimizde Almanya'da anlatacağız." dedi.

Bernhard Lübbering, aşureyi daha önce yemediğini dile getirerek, "İslam dini hakkında çok bilgim var, fakat aşure ile ilk defa tanışıyorum. Yaşlı biriyim bu zamana kadar çok şey öğrendim, bundan sonra da öğreneceğimiz çok şey var." diye konuştu.

Alman sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden Sybille Averdung ise çok farklı bir lezzetle karşılaştığını belirterek, aşurenin Müslüman toplumunda dağıtılmasının önemi hakkında bilgi aldığını ve geleneğin devam ettirilmesinin güzel olduğunu aktardı.

Altınordu Belediye Başkanı Tekintaş da hicri yılın başlangıcı olan muharrem ayındaki aşure gününün kutlanıldığını anımsatarak, "Aşureyi ülkemize benzetmek gerekiyor. Her etnik ve dini gruptan, her mezhepten kardeşlerimizle bu ülkede birlikte yaşıyoruz. Aşurenin içerisinde onlarca çeşit ayrı ürünün olduğunu görüyoruz. Türkiye'de böyle bir mozaikle değerlendirmemiz gerekiyor. Dolayısıyla aşure, kardeşliğimizin sembolüdür. Kardeşliğimiz daim olsun." ifadelerini kulandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.