Ordu

Şırnak'taki terör saldırısı

19:12 12 Ekim 2016
Şırnak'taki terör saldırısı

Şırnak'ta PKK'lı teröristlerce gerçekleştirilen saldırıda şehit olan 25 yaşındaki Ordulu Uzman Onbaşı Sercan Öklük’ün acı haberi, Fatsa ilçesinde yaşayan ailesine verildi.

Öklük’ün Evkaf Mahallesi'ndeki babaevine gelen askeri yetkililer, anne Bülbül ve baba Nihat Öklük’e oğlunun şehadet haberi verildi.

Acı haberi almasının ardından fenalaşan şehit askerin yakınlarına, evin önünde bekletilen sağlık ekiplerince müdahale edildi.

Haberi duyan şehidin yakınları ve komşuları da eve gelerek aileyi teselli etti. Bu sırada şehidin baba evine Türk bayrakları asıldı.

Şehidin babası Nihat Öklük, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğluyla en son önceki hafta çarşamba günü yüz yüze görüştüğünü söyledi.

Oğlunun yiğit bir delikanlı olduğunu ifade eden Öklük, "Benim aslan yiğidim şehit oldu. Kendisi mert ve delikanlı bir çocuktu. Ne diyeyim başka ki? Vatan sağ olsun. Oğlum izne gelmişti ve geçtiğimiz hafta çarşamba günü görev yerine gitmişti. En son onu o zaman gördüm." dedi.

Arkadaşının şehit haberini ilk alan Ogün Özcan ise şunları kaydetti:

“Saat bugün 14.00 civarında Sercan’ın görev arkadaşı Fatih Demir beni aradı ve ‘Başımız sağ olsun’ dedi. Duyduklarıma inanamadım ve arkadaşımın evinin önüne geldim. Hiçbir hareket yoktu ama kimseye ne bir şey diyebildim ne de sorabildim. İki saat sonra arkadaşımın şehit haberi ailesine verildi. Başımız sağ olsun.”

Şırnak merkeze bağlı Bestler-Dereler bölgesinde arazi arama faaliyetleri sırasında PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda 1 asker şehit olmuş, 2 asker yaralanmıştı.

- Vali ve belediye başkanı taziye mesajı yayımladı

Öte yandan Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, sosyal medya hesabından taziye mesajı yayımladı.

Vali Balkanlıoğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Şırnak'taki hain saldırıda şehit olan Fatsalı hemşehrimiz Uzman Onbaşı Sercan Öklük kahramanımıza Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Kardeşliğimizi, birliğimizi, huzurumuzu hedef alan terör, aziz milletimizin, güvenlik güçlerimizin azim ve kararlılığı karşısında er ya da geç kaybetmeye mahkumdur."

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz da "Şırnak'ta şehit olan, Ordu-Fatsalı kahraman evladımız Uzman Onbaşı Sercan Öklük'ün acı haberini üzüntüyle öğrendik. Şehidimize Allah'tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun." açıklamasında bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.