Ordu

Şırnak'taki terör saldırısı

13:59 13 Ekim 2016
Şırnak'taki terör saldırısı

Şırnak'ta PKK'lı teröristlerce gerçekleştirilen saldırıda şehit olan Uzman Onbaşı Sercan Öklük, memleketi Ordu'nun Fatsa ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Öklük (25) için ilk olarak Evkaf Mahallesi'ndeki babaevinde bekleyen ailesi ve yakınlarından helallik istendi. Bu sırada şehidin annesi Bülbül ile babası Nihat Öklük, tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Dua okunmasının ardından şehidin cenazesi, konvoy eşliğinde Fatsa Hükümet Konağı Meydanı'nda düzenlenen tören alanına getirildi. İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu'nun, burada kıldırdığı cenaze namazının ardından dua edildi.

Şehit Öklük'ün naaşı daha sonra Hatipli Mahallesi'ndeki aile kabristanlığında toprağa verildi.

Öte yandan, cenaze bitiminde bir grup vatandaş, teröre tepki gösterdi. Ellerinde Türk bayrağı bulunan vatandaşlar, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Ne mutlu Türküm diyene" sloganları atarak yürüdü.

Grup, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda yürüyüşünü tamamladı.

Cenaze törenine, şehidin yakınlarının yanı sıra Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, AK Parti Ordu Milletvekilleri Metin Gündoğdu ve Ergun Taşçı, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Sedat Sarıkaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, ilçe kaymakamları ve belediye başkanları, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

- Başbakan Yıldırım'dan taziye

Bu arada, Başbakan Binali Yıldırım, şehit babası Nihat Öklük'ü telefonla arayarak taziye dileklerini iletti.

Başbakan Yıldırım, cenazenin havalimanından tören alanına getirilişi sırasında Öklük'ü arayarak başsağlığında bulundu. Bir süre Yıldırım ile cenaze aracında konuşan baba Öklük, teşekkürlerini iletti.

Şırnak merkeze bağlı Bestler-Dereler bölgesinde arazi arama faaliyetleri sırasında PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda 1 asker şehit olmuş, 2 asker yaralanmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.