Ordu

Fatsa’da "Ortak Akıl Toplantısı" yapıldı

12:24 16 Ekim 2016
Fatsa’da "Ortak Akıl Toplantısı" yapıldı

Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından bölge milletvekilleri, parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşu başkanlarının katılımıyla ‘Ortak Akıl Toplantısı’ yapıldı.

Bir restoranda düzenlenen toplantıya, AK Parti Ordu milletvekilleri Oktay Çanak, Metin Gündoğdu ve Ergün Taşçı, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş, AK Parti Fatsa İlçe Başkanı Abdullah Uçar, CHP İlçe Başkanı Onur Çam, MHP İlçe Başkanı Hayati Yılmaz, Saadet Partisi İlçe Başkanı İsmail Koçan, Fatsa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ayhan Baş, Fatsa Giyim Eşyaları Odası Başkanı Cemal Paşalıoğlu, Fatsa Özel Sanayi Sitesi Başkanı Yusuf Kaynar, Fatsa Muhtarlar Derneği Başkanı Naci Kızılkaya ve davetliler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Karataş, ilçenin 3 önemli sorununun bulunduğuna dikkat çekti.

İlçenin en acil sorunlarının başında Fatsa Çevre Yolu projesinin geldiğini ifade eden Karataş, "Artık Fatsa çevre yolu elzem bir ihtiyaç haline gelmiştir. Fatsa artık trafik yoğunluğunu kaldıramıyor ve trafik kitleniyor. Bir an önce bu sorunun çözümü gerekmektedir. İkincisi ilçeye sosyal ve ekonomik anlamda getiri sunacak bir fakülte kazandırılması gerekmektedir. Üçüncüsü ise Fatsa Organize Sanayi Bölgesinin genişletilmesi için çalışmaların hızlandırılması ve 2017 yatırım programına alınması gerekmektedir." dedi.

Ordu Büyükşehir Belediyesiyle birlikte hizmet ve yatırımlara devam ettiklerini belirten Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan ise ramazan bayramında yaşanan sel felaketi ve 15 Temmuz darbe girişiminden dolayı bazı hizmetlerin geri kaldığını söyledi.

2017 yılında birçok projeyi hayata geçireceklerine vurgu yapan Anlayan, Fatsa’nın sorunlarının çözmek için çaba harcadıklarını dile getirdi.

AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşçı da Fatsa Çevre Yolu projesinin maliyetinin yüksek olduğuna işaret ederek bölge milletvekilleriyle birlikte bu sorunu çözmek için çalıştıklarını aktardı.

Fatsa Çevre Yolu Projesi'nin hayata geçirilmesi noktasında herkesin elini taşın altına koyması gerektiğine vurgu yapan Taşçı, Fatsa OSB’nin büyütülmesine yönelik süreci ise takip ettiklerini ve şu anda her şeyin olumlu yönde ilerlediğini kaydetti.

Ülkenin zor bir süreçten geçtiğini ifade eden Milletvekili Gündoğdu ise Türkiye’nin büyümesini hazmedemeyenlerin terörle ve darbeyle Türkiye’nin önüne set çekmek istediğini söyledi.

Her şeye rağmen Türkiye’nin yolunda emin adımlarla ilerleyeceğini ifade eden Gündoğdu, Korgan Devlet Hastanesi'nin inşasına başlandığını ve Korgan İslamdağ ve Korgan Niksar yolunda çalışmaların sürdüğünü hatırlattı.

Ordu’da yatırım yapılacak kamu arazisi bulmakta güçlük çektiklerine değinen Milletvekili Çanak da başta eğitim yatırımlarının hayata geçmesi anlamında iş adamlarından ve STK’lardan destek beklediklerini aktardı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.