Ordu

19 Ekim Muhtarlar Günü

15:53 18 Ekim 2016
19 Ekim Muhtarlar Günü

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Ordu'daki tüm muhtarlara mektup gönderdi.

Gündoğdu, yaptığı yazılı açıklamada, 19 Ekim tarihinin, muhtarların talebi üzerine tüm muhtarlara "Muhtarlar Günü" olarak armağan edildiğini belirtti.

Açıklamada, Gündoğdu'nun, Ordu'da görev yapan tüm muhtarlara mektup yoluyla kutlama mesajı gönderdiği ifade edildi.

Gündoğdu, mesajında, şunları kaydetti:

"Kıymetli muhtarım, milletin iradesi ile seçilmek en büyük lütuftur. Büyük ve demokratik bir devlet olma bilincinin yerel unsurlardan başladığına inanıyorum. Bu hususta en büyük sorumluluk ise siz muhtarlarımızın omuzlarındadır. Milletimizin iradesinin gerçek anlamda tecelli etmesi ve demokrasimizin gelişmesi için daima muhtarlarımızın yanındayız. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı ve cumhuriyet tarihinde bir ilk olma özelliği taşıyan 'Muhtarlar Toplantısı' bunun en büyük nişanesidir. Valilerimiz, kaymakamlarımız, belediye başkanlarımız ve ilçe başkanlarımız da aynı bilinçle siz muhtarlarımızla uyum içinde çalışmalarını sürdürmektedir. Ordulu muhtarlarımızın talebi üzerine başbakan yardımcımız Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un girişimleri ile 19 Ekim Muhtarlar Günü olarak kabul edildi."

Gündoğdu, mesajında, 2002 yılında sadece 97 lira ödeme alan muhtarların şartlarının hükumete geldikleri günden beri sürekli iyileştirildiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Ordu milletvekilleri olarak siz muhtarımızdan gelen tüm talepleri ciddiyetle değerlendiriyoruz. Önerileriniz doğrultusunda mahallelerimizin ve hemşehrilerimizin sorunlarına çözümler üretmek için elimizden geleni yapıyoruz. Muhtarlarımızın güçlü olması, demokrasimizin, şehrimizin ve ülkemizin güçlü olması demektir. Bu bilinçle mesai arkadaşlarımız olan siz muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü en kalbi duygularımla kutlar, çalışmalarınızda başarılar dilerim."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.