Ordu

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu:

16:33 28 Ekim 2016
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu:

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, "Ülkemizde 3,5 yıldır açık bir şekilde gördüğümüz savaşın yüzyıllardan bu tarafa bir tek nedeni var. Bu savaşın adı Olimpos Dağı'nın çocuklarıyla Hira Dağı'nın çocukları arasındaki savaş. Allah’ın izniyle bu savaş, Tanrı Dağı'ndan inip Mezopotamya'nın, Hicaz'ın, Afrika'nın ve Balkanların çocuklarıyla kucaklaşan milletimizin zaferiyle sonuçlanacak." dedi.

Topçu, Gençlik ve Spor Bakanlığınca desteklenen ve Yerli Düşünce Derneğince hazırlanan "Gençlerin Gözünden Ata Yadigarı Topraklar" adlı fotoğraf sergisinin açılışına katıldı.

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Tıp Fakültesi Morfoloji Binası Konferans Salonu’nda düzenlenen programda konuşan Topçu, gençlere yönelik yapılan çalışmaları önemsediklerini söyledi. "Gönül coğrafyamızın her bir yeri birbirine ulaşsın" diyen Topçu, şöyle devam etti:

"Bizim insanımız Balkanlardan Çin Seddi'ne, Kafkaslardan Yemen'e, Afrika'nın derinliklerine kadar bir olsun. Önce kendi içinde bir büyük millet, sonra bir büyük ümmet olsun. Ülkemizde 3,5 yıldır açık bir şekilde gördüğümüz savaşın yüzyıllardan bu tarafa bir tek nedeni var. Bu savaşın adı Olimpos Dağı'nın çocuklarıyla Hira Dağı'nın çocukları arasındaki savaş. Allah’ın izniyle bu savaşı Tanrı Dağı'ndan inip Mezopotamya'nın, Hicaz'ın, Afrika'nın ve Baklanların çocuklarıyla kucaklaşan milletimizin zaferiyle sonuçlanacak. Hiç kimse umutsuzluğa düşmesin. Niye biliyor musunuz? Çünkü bu milletin başında 'Öleceksek adam gibi öleceğiz' diyen bir başkomutan var."

Topçu, FETÖ'nün darbe girişimine de değinerek, "15 Temmuz'da büyük problemler başımıza geldi. Neticede bu millet iradesini ortaya koydu ve Çanakale'de, Sakarya'da, Dumlupınar'da yaptığı gibi bir destanı tekrar yazdı. Şimdi biz ikinci bir istiklal ve istikbal mücadelesi veriyoruz. Bunu da sadece Ankara için vermiyoruz. Ankara ayakta olursa medeniyet coğrafyamızın bir tamamı ve orada yaşayan kardeşlerimizin bir tamamı da ayakta olacak." dedi.

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu ise program kapsamında gençlerin Balkanları gezdiğini belirterek, Balkanların büyük bir medeniyet olduğunun gençlere öğretilmesi gerektiğini aktardı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz da ata yadigarı topraklarda yapılan gezinin yansımalarının, Ordu'da gösterilmesinin hem kendileri hem de kent açısından heyecan verici olduğunu dile getirdi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri serginin açılış kurdelesini kesti.

Açılış programına, AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, AK Parti İl Başkanı Uğur Çelenk ile akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Gençlik Projeleri Destek Programı doğrultusunda hazırlanan sergide, yapılan faaliyetlerin tanıtılmasının yanı sıra öğrencilerin çektikleri fotoğraflar 3 gün boyunca sergilenecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.