Ordu

Karadenizli "vosvos"culardan cumhuriyet konvoyu

14:13 29 Ekim 2016
Karadenizli "vosvos"culardan cumhuriyet konvoyu

Karadeniz'deki "vosvos" tutkunları, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla "cumhuriyet" konvoyu düzenledi.

Giresun, Trabzon, Rize ve Samsun'daki vosvos kullanıcıları, cumhuriyetin kuruluşunun 93. yılı nedeniyle Ordu'da bir araya geldi.

Etkinlikte, araçlar Türk bayrağı, Atatürk resmi ve balonlarla süslendi. Ordu sahilinde toplanan sürücüler, konvoy eşliğinde Karadeniz Sahil Yolu üzerinde korna çalarak tur attı.

Şehir içine de giren vosvoslara, trafikte bulunan araçlar korna çalarak, çevreden geçen vatandaşlar da alkışlarıyla destek verdi. Renkli görüntülere sahne olan konvoyun turu Akyazı Mahallesi'ndeki sahilde sona erdi.

Doğa Aktiviteleri Gençlik ve Spor Derneği Başkanı Şükrü Odabaşı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vosvos kullanıcılarıyla farklı etkinlikler yaptıklarını, bu kez Cumhuriyet Bayramı için buluştuklarını söyledi.

Herkesin işini gücünü bırakarak cumhuriyet için bir araya geldiğini anlatan Odabaşı, Rize, Trabzon, Samsun, Giresun ve Ordu'dan 40 vosvosun etkinlikte yer aldığını dile getirdi.

Milli bayramları farklı illerde kutladıklarını, 29 Ekim'i ise Ordu'da düzenlemeye karar verdiklerini belirten Odabaşı, "Karadeniz'de bulunan bütün vosvoscu arkadaşlar 29 Ekim'de Ordu'da buluşuyor. Kendi aramızda böyle bir karar aldık. Konvoyla birlikte farkındalık da oluşturmayı amaçladık. Hepimiz ülkesini seven kişileriz. Burada değişik yöreden farklı kültüre sahip kişiler yer alır." dedi.

Samsunlu vosvos sürücüsü Bayram Dilaver, eşleri ve çocuklarıyla konvoya katıldıklarını, anlamlı bir günde anlamlı bir etkinlik düzenlediklerini belirtti.

Trabzon'dan Ordu'ya gelen İsmail Mumcu da çay toplama mevsimi olduğunu hatırlatarak, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için çay hasadını bırakarak etkinliğe katıldığını ifade etti.

Vosvos sürücüsü Cansu Pir de tutkunu oldukları araç sayesinde Karadeniz'de bir aile olduklarını vurgulayarak, "Vosvos ailesi olarak hep birlikte Cumhuriyet Bayramı için konvoyumuzu gerçekleştirdik. Bu akşamda Ordu'da kamp gerçekleştireceğiz. Tüm vosvos severleri buraya bekliyoruz. Tüm bayanları da vosvoslara davet ediyoruz, herkes kullanabilir." diye konuştu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.