Ordu

Cumhuriyet 93 yaşında

15:40 29 Ekim 2016
Cumhuriyet 93 yaşında

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 93. yılı dolayısıyla Fatsa ve Ünye ilçelerinde kutlama törenleri düzenlendi.

Fatsa Dumlupınar Spor Salonu'nda gerçekleştirilen programda, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, burada yaptığı konuşmada, Cumhuriyetle birlikte Türkiye'nin evrensel hukuk kurallarıyla buluştuğunu söyledi.

Yönetim yetkisinin Cumhuriyetle birlikte yüce Türk milletine devir olduğunu vurgulayan Yapıcı, şöyle konuştu:

"Atatürk'ün kurmuş olduğu Cumhuriyet, Türk milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. 'Vatan' dediğimiz bu topraklar için ağır bedeller ödenmiştir. Bugünlere kolay gelinmedi. Bugün özgür bir şekilde yaşıyorsak bunu şehitlerimize borçluyuz. Tüm düşmanlarımız bu cumhuriyeti yıkmak için her taraftan saldırıyorlar. Düşmanlar 2023 hedeflerine ulaşmamızı engellemek için her şeyi yapıyorlar. Ancak yüce Türk milleti çok güçlüdür ve kendisine kurulan bütün tuzakları yok edecektir. Bundan yana kimsenin şüphesi olmasın."

Halkoyunları, tekvando ve akrobasi gösterisinin sunulduğu etkinlik, şiirlerin okunmasıyla sona erdi.

- Ünye

Ünye Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda, Cumhuriyetin kuruluşunun 93. yılı kutlama programı düzenlendi.

Ordu Vali Yardımcısı Fatih Görmüş, yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin ilanı ve sonrası ile 15 Temmuz darbe girişimini anlatıp öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Atatürk’ün 29 Ekim 1923 tarihinde, Tük Milletinin karakteri ve adetlerine en uygun olan idare şekli Cumhuriyet'in, Türk ulusuna bırakılmış en büyük miras ve asla vazgeçilemez bir değer olduğunu belirten Görmüş, şöyle konuştu:

"Cumhuriyet rejiminde egemenlik kayıtsız şartsız milletin kendisine aittir. Bu rejimde devlet yönetimi sınıfların, kişilerin, ailelerin veya belirli ve ayrıcalıklı kişilerin eline bırakılamaz. Bunu 15 Temmuz'da da bir kez daha gördük. Cumhuriyetimize ve demokrasimize kasteden düşmanların karşı aziz milletimiz 93 yıl önce olduğu gibi aynı kararlılıkla mücadele vermiş. Milli iradenin hiçe sayılmasının, milletimize karşı yapılan hain planların önüne set çekmiştir."

"Cumhuriyet" temasıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere, çeşitli hediyeler verildi.

Şiirlerin okunmasıyla devam eden etkinlik, halkoyunları gösterisiyle sona erdi.

Törene, Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Gökhan Coşkun, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ayaz, daire müdürleri, gaziler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğretmen ve öğrenci ile çok sayıda vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.