Ordu

Karadenizli balıkçılar Gürcistan'da umduğunu bulamadı

13:58 16 Şubat 2017
Karadenizli balıkçılar Gürcistan'da umduğunu bulamadı

Ordu Kumbaşı Balıkçı Barınağı Kooperatifi Başkanı Şahin Aydemir, balıkçıların bu sezon Gürcistan karasularında bol hamsi avlama beklentilerinin gerçekleşmediğini söyledi.

Aydemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, balıkçıların bu sezon hamsi yönünden şanssız olduğunu ifade etti.

Karadeniz'de umduğu hamsiyi bulamayan gırgır teknelerinin Gürcistan'a gittiğini belirten Aydemir, "Ancak burada da beklenen av olmadı. Birçok tekne boş geri döndü. Geride kalan teknelerin de kısa sürede dönmesi bekleniyor." diye konuştu.

Aydemir, Türk karasularında olduğu gibi Gürcistan karasularında da hamsi sürülerinin kendisini gizlediğini ve ortaya çıkmadığını anlatarak, "Bizim kıyılarımızda olduğu gibi komşuda da hamsi kayboldu. Hamsi bir türlü kendisini ortaya çıkartmadı. Hal böyle olunca da Türk balıkçısı istediği düzeyde hamsi avlayamadı. Büyük umutlarla komşuya giden balıkçımız maalesef hayal kırıklığı yaşadı." ifadesini kullandı.

Gürcistan'dan dönen balıkçıların büyük üzüntü içerisinde olduğunu söyleyen Aydemir, "Geçen yıl olduğu gibi bu sezon da balıkçılarımız Gürcistan karasularına giderek burada bol ve bereketli bir hamsi avı yaşamayı umut ediyordu ama öyle olmadı. Kalan teknelerin de dönmesiyle Karadeniz'de hamsi sezonu tamamen bitmiş olacak gibi görünüyor. Temennimiz gelecek sezon balıkçıların hamsiden yönde yüzünün gülmesi." açıklamasında bulundu.

- Fiyatlar el yakıyor

Aydemir, beklenen avın gerçekleşmemesi nedeniyle pek çok tezgahta hamsi olmadığını anlatarak, olanlarda da fiyatların arttığına işaret etti.

Hamsinin kilogram fiyatının 15 ile 20 lira arasında değiştiği bilgisini veren Aydemir, "Bundan bir ay önce bir tekne 300-500 kasa arasında hamsi avı gerçekleştiriyordu. Şimdi bu 20-30 kasalara düştü. Hava muhalefetinin de üzerine eklenmesiyle hamsi birkaç haftadır hiç avlanmıyor. Bu da ister istemez fiyatlara yansımış durumda." dedi.

Aydemir, sezonun böyle kapanmasının beklendiğini sözlerine ekledi.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.