Ordu

Fındıkta destek ödemeleri

16:09 21 Şubat 2017
Fındıkta destek ödemeleri

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, 2016 yılı ürünü fındıktaki alan bazlı gelir desteğinin, 27-31 Mart tarihleri arasında fındık üreticilerinin hesabına yatırılacağını bildirdi.

Gündoğdu, yaptığı yazılı açıklamada, her yıl düzenli olarak çiftçi kayıt sistemine kayıtlı fındık üreticilerine ödenen alan bazlı gelir desteği ödemelerinin mart ayı sonunda yapılacağını belirtti.

Fındık üreticilerine büyük destek sağlayan ödemelerin şehir ekonomisine de büyük bir katkıda bulunduğunu anımsatan Gündoğdu şunları kaydetti:

"Fındık üreticilerine 2009 yılından beri ödenen alan bazlı gelir desteği bu sene de devam ediyor. Yaklaşık 120 bin Ordulu hemşehrimizin başvurduğu alan bazlı gelir desteği ile Orduya yılda yaklaşık 300 milyon lira gibi önemli bir nakit akışı sağlanıyor. Bu destek hem fındık üreticimizi koruyor hem de şehir ekonomisine doping etkisi yapıyor. 2016 yılı ürünü fındık alan bazlı gelir desteği 27-31 mart tarihleri arasında fındık üreticilerimizin hesabına yatacak."

Destek için başvuru yapanların bulunduğu listelerin ilgili muhtarlıklara teslim edilme sürecinin devam ettiğini aktaran Gündoğdu, "Listeleri teslim alan muhtarlıklarda askı sürecinin başladı. Ordulu hemşehrilerimiz, mağduriyetlerin olmaması için muhtarlıklarımızda bulunan listelerden isimlerini kontrol etsinler. Askıya çıkıldıktan sonraki 5 gün içinde, gerekli durumlarda ilçe tarım müdürlüklerine itirazda bulunabilirler." ifadelerini kullandı.

Gündoğdu, 2015 yılı ürünü desteği için başvuru yapamayan ve ek başvuru hakkından yararlanan 3 bin 500 kişinin ödemelerinin de 17 Şubat Cuma günü üretici hesaplarına yatırıldığını hatırlattı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.