Ordu

İkizce'de ceviz üretimi yaygınlaşıyor

14:51 28 Şubat 2017
İkizce'de ceviz üretimi yaygınlaşıyor

İkizce ilçesinde 4 yıl önce Ziraat Odası tarafından fındığa ek gelir olması amacıyla başlatılan ceviz üretiminin yaygınlaştığı bildirildi.

İkizce Ziraat Odası Başkanı Hasan Çalık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede fındığa ek gelir sağlamak amacıyla ceviz üretimine talebin arttığını söyledi.

Ziraat Odası olarak 4 yıl önce çalışma başlattıklarını hatırlatan Çalık, "İlçemizde 4 yıl önce 2 bin üreticimize 6 bin chandler cinsi ceviz fidanı dağıtmıştık. Ceviz üretimini seven İkizceli üreticilerimizin başvuruları her geçen yıl arttı." diye konuştu.

Ceviz fidanı talebine cevap vermek için İkizce İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliğiyle çalışma içine girdiklerini belirten Çalık, şunları söyledi:

"Şu anda her biri 3 dönümün üzerinde arazisi olan 10 üreticimizle ceviz bahçesi oluşturacağız. Bununla ilgili İkizce ilçe ve ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile iletişime geçtik. İl Müdürlüğü ekipleri arazi tespitleri ve incelemelerini yaptık. Yakın bir tarihte de fidanlar gelecek ve dikimlere başlayacağız. Ceviz bahçesi ve ceviz üretimi ile ilgili İkizce'de ilerleme sağladık, hedefimiz bunun daha da yaygınlaşması."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.