Ordu

Arı yetiştiricilerine destek ödemelerine başlandı

19:34 10 Mart 2017
Arı yetiştiricilerine destek ödemelerine başlandı

Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Akın Çiftçi, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından birliklere üye arıcılara 2016 yılı için planlanan destekleme ödemelerine başlandığını belirtti.

Çiftçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde kovan başı yapılan destekleme ödemesi kapsamında, arı yetiştiricilerinin hesaplarına paralarının yatırılmaya başlandığını söyledi.

İlk etapta TC kimlik numarasının son rakamları 0 ile 2 olan arı yetiştiricilerin Ziraat Bankasındaki hesaplarına paraların saat 18.00 itibariyle yattığını belirten Çiftçi, "Ordu'daki 2 bin 449 arıcının 556 bin 473 arılı kovanına toplam 5 milyon 564 bin lira destekleme yapılacak. Türkiye genelinde yaklaşık 45 bin arıcının bu desteklemeden yararlanması bekleniyor." diye konuştu.

Çiftçi, arıcılara kovan başı yapılan destekleme ödemelerinin zamanında yapıldığını belirterek ve bu konuda gerekli girişimlerde bulunan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'a da teşekkür ederek, "Bu destekle üreticilerimiz arılarının bahar bakımlarını yapacaklar. Bu açıdan baktığımızda destekleme arıcılarımızın yüzünü güldürdü." şeklinde konuştu.

Destekleme ödemesinin piyasayı hareketlendireceği bilgisini de veren Çiftçi, "Bu paradan sadece arıcılarımız değil tüm esnaflarımız yararlanacaklar." dedi.

Akın Çiftçi, TC kimlik numarasının son rakamı 4 ile 6 olan üreticilere paralarının 17 Mart, T.C kimlik numaralarının son rakamı 8 olanların ise 24 Mart tarihinde paralarını alabileceklerini sözlerine ekledi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.