Ordu

Ordu'da "Kamu Yöneticiliği Kariyeri" etkinliği

13:16 15 Mart 2017
Ordu'da "Kamu Yöneticiliği Kariyeri" etkinliği

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, üniversite öğrencileriyle deneyimlerini paylaştı.

Vali Balkanlıoğlu, Ordu Üniversitesi (ODÜ) Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Diplomasi Kulübü tarafından düzenlenen "Kamu Yöneticiliği Kariyeri" etkinliğinin konuğu oldu.

Fakültenin konferans salonunda gerçekleşen etkinlikte konuşan Balkanlıoğlu, Türkiye'nin birçok yerinde görevlerde bulunduğunu ancak Ordu iline atanmasının tamamen sürpriz olduğunu söyledi.

Kamuda görev almak isteyen öğrencilerin nasıl bir yol izlemeleri gerektiği, kariyerlerinde başarılı olmak için atmaları gereken adımların neler olduğu, kariyer basamaklarında tırmanırken karşılaştıkları sorunlar karşısında nelere dikkat edecekleri konusundaki deneyimlerini öğrencilerle paylaşan Balkanlıoğlu, meslek seçiminin önemine dikkat çekerek kendisinin neden mülki idare amirliği mesleğini tercih ettiğini öğrencilere anlattı.

Balkanlıoğlu, yetersiz koşullarda okuduğunu dile getirerek, "O dönemlerde 'ben vali olmak istiyorum' desem kimse inanmazdı. Ancak her türlü olumsuz şartlara rağmen hep okuduk, derslerimize çok çalıştık ve bugün Vali olarak karşınızdayım. Bir şeyi kafaya koymuşsanız, hedefinizi belirlemişseniz başarı da kaçınılmazdır." dedi.

"Bizlerin bir diğer görevi de vatandaşla devlet arasında köprü olmak." ifadesini kullanan Balkanlıoğlu, "Vatandaşın her türlü istek, dilek, şikayeti bize gelebilir. Gelen bu istekleri inceler, çözüme kavuştururuz. Vatandaşların refahı için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile de ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardımcı oluyoruz." diye konuştu.

Öğrencilere, "Her şeyin farkında olun, dağarcığınız dolu olsun, kendinize güvenin" tavsiyesinde bulunan Balkanlıoğlu, "Tercih edeceğiniz mesleğin artılarını, eksilerini iyi bilip ona göre meslek seçiminde bulunup, bilinçli bir meslek tercihi yapmanızda fayda var." şeklinde konuştu.

Programın son bölümünde öğrencilerin sorularını yanıtlayan Balkanlıoğlu'na, teşekkür belgesi ve plaket takdim edildi.

Etkinliğe Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, ODÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan, Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sakal ile öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.