Ordu

Karadenizli kadın çiftçiler yöresel ürünlerle kalkınacak

16:44 27 Mart 2017
Karadenizli kadın çiftçiler yöresel ürünlerle kalkınacak

Ordu'da, kırsalda yaşayan kadınlara yönelik başlatılan Toplumsal Kalkınma Projesi kapsamında Ordu'da kurulacak tesiste, Karadenizli kadın çiftçilerin yöresel ürünleri işleyip pazarlamaları amaçlanıyor.

Karadeniz Kadınları Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (KARAD) Başkanı Doç. Dr. Naciye Selin Şenocak, gazetecilere yaptığı açıklamada, proje kapsamında Ordu'da kurulacak Türkiye'nin ilk Kırsal Kalkınma Eğitim ve Organik Gıda İşleme Tesisi'nde, Karadenizli kadın çiftçilerin tarımsal inovasyon teknikleri, organik üretim, yöresel gıda dönüşüm teknikleri, gastronomi, yabancı dil, işletme, pazarlama ve markalaşmayı öğrenerek yöresel ürünleri işleyip KARAD markasıyla yurt içi ve yurt dışına pazarlamalarının amaçlandığını söyledi.

Tesisin kurulması için çalışmaların sürdüğünü belirten Şenocak, şöyle devam etti:

"Ordu ili pilot bölge olarak başta Karadeniz Bölgesi'nin diğer illerine ve Türkiye'ye model olacak bir girişimi başlatmıştır. Kadın istihdamının artırılarak kırsalda yaşayan kadınların ve ailelerin kalkınmasına yönelik bu projede kurulacak tesiste, kadın çiftçilerin yetiştirdikleri ürünler değerlendirilecek ve tesis sadece kadın iş gücüyle yönetilecektir. Böylece bölgede göç önlenerek genç nesillere yeni istihdam imkanı sunulacak ve gençlerin topraklarına geri dönerek bölgesel kalkınmaya katkıda bulunmaları sağlanacaktır."

Şenocak, proje paydaşlarının, Ordu Valiliği, Karadeniz Kadınları Sürdürülebilir Kalkınma Derneği, Fransa Büyükelçiliği, Bahçeşehir Üniversitesi, Fransa Tarım Gıda ve Ormancılık Bakanlığı, Fransa Kalkınma Ajansı, Altınordu Belediyesi, Piraziz Belediyesi, Business France, Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü olduğunu ifade etti.

Şenocak, Türkiye'nin ilk Kırsal Kalkınma Eğitim ve Organik Gıda İşleme Tesisi kurulmasına yönelik protokol imzalanacağını, ardından tesisin kurulumuna geçileceğini kaydetti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.