Ordu

SGK Başkan Yardımcısı Koç:

15:51 30 Mart 2017
SGK Başkan Yardımcısı Koç:

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkan Yardımcısı Orhan Koç, bütün illerde neredeyse ev ev dolaşarak istihdam seferberliğine katkı noktasında bütün unsurları harekete geçirmeye çalıştıklarını söyledi.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce düzenlenen "Ordu İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı", Ordu Kültür Sanat Merkezinde düzenlenen törenle açıldı.

Koç, burada yaptığı konuşmada, istihdam seferberliği kapsamında ciddi bir çalışma başlattıklarını, 12 ekiple bütün illerde neredeyse ev ev dolaşarak, bütün unsurları harekete geçirmek için çaba gösterdiklerini ifade etti.

Yıllık hedeflerini "2 milyon iş başı" olarak belirlediklerini dile getiren Koç, "2 milyon kişiye iş bulacağız. Aslında iş bulma noktasında açık iş dediğimiz pozisyonlarımız var ama işverenlerin istediği vasıflı elemanların bulunması noktasında ciddi manada sıkıntılar yaşıyoruz." dedi.

İstihdamda eğitimin önemine işaret eden Koç, şöyle devam etti:

"En önemli kaynağımız olan gençlerimizi iyi yönlendirmemiz lazım. Ben buradan İŞKUR'un yeni bir misyonunu da ilan etmek istiyorum; İŞKUR herkes tarafından İş ve İşçi Bulma Kurumu olarak bilinir, şimdi öyle değil. İŞKUR sahaya inerek, sahadaki esnafın ihtiyaçlarını belirliyor. Çıraklık eğitimden ustalık eğitimlerine kadar tüm süreçlerine bakıyor ve gerçekten ihtiyaç olan elemanın yetişmesiyle ilgili iş başı eğitimleri gibi farklı projelerle ihtiyaç duyulan personeli bulmaya çalışıyor. Bu da yetmez aslında. İŞKUR, adı üstünde, işleri kuran, gençleri kendi işlerini kurmaya yönlendiren bir misyonu üstlenmeli, gençlere örnek olmalıdır."

Vali İrfan Balkanlıoğlu da istihdam için niteliğin önemine dikkati çekti, kişilerin nitelikleri arttıkça rakiplerinin azalacağını ifade etti.

Dünyanın küçüldüğünü belirten Balkanlıoğlu, "İnternet üzerinden dünyanın herhangi bir yerindeki firmaya CV göndererek iş başvurusu yapabilirsiniz. Bunun çok örneklerini gördük, görüyoruz da. 'Ben bu işi yaparım. Beni işe alırsanız, bana vereceğiniz paranın kat ve kat fazlasını kazanırsınız' diyerek işvereni ikna etmeniz gerekir." dedi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz da istihdamın artırılmasına yönelik çalışmalara her zaman destek verdiklerini vurgulayarak, "İŞKUR'un Toplum Yararına Programı kapsamında ilimizde istihdam edilecek yaklaşık 2 bin kişinin yarıya yakınını bizler kullanmış olacağız. Bu süreçten en üst düzeyde istifade eden kurumların başında biz geliyoruz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından katılımcılar fuar alanındaki 52 standı gezerek, firma yetkililerinden bilgi aldı.

Ordu Valiliği, Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası, Ünye Ticaret ve Sanayi Odası, Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası, Ordu Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile birlikte Ordu Üniversitesinin de destek verdiği fuarın açılışına, İl Jandarma Komutanı Albay Sedat Sarıkaya, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, İl Emniyet Müdürü Suat Çelik, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, daire müdürleri, iş adamları ve üniversite öğrencileri katıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.