Ordu

Fatsa'da müze kurulacak

19:37 31 Mart 2017
Fatsa'da müze kurulacak

Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, ilçeye bir müze kazandırmak için kolları sıvadıklarını bildirdi.

Kaymakam Yapıcı, makamında basın mensuplarıyla bir araya gelerek çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Kültür Turizm Bakanlığı ile müze konusunda görüşmelerin olumlu sonuçlandığını anlatan Yapıcı, kurulacak müze için ilk olarak eser toplamaya başladıklarını söyledi.

Eserlerin toplanmasının ardından Bolaman Mahallesi'nde bulunan Hazinedaroğlu Konağı'nı müzeye dönüştürmek istediklerini belirten Yapıcı, "Yaklaşık iki yıldır süren çalışmalarımız nihayetinde olumlu sonuçlandı. Fatsa ilçesine bir müze kazandırmak için kolları sıvadık. Oluşturduğumuz komisyon tarafından eser kabulü yapılmaya başlandı. Müzeye kazandırmak için ilk eserimizi bugün kayıt altına aldık. El yazması 150 yıllık Kur'an-ı Kerim müzemizin ilk eseri oldu." diye konuştu.

Yapıcı, bölgenin sosyal ve kültürel yönlerini yansıtan ve antika değeri taşıyan her türlü eseri müzeye kabul edebileceklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımızdan oluşturacağımız müzeye katkı sağlamalarını istiyoruz. Tarihi eser mahiyeti olan her türlü eşyayı getirip bizlere teslim edebilirler. Teslim edilen eserler kayıt altına alınacak ve eserlerin toplanmasının ardından oluşturacağımız müzede sergilenecek. İnşallah en kısa sürede Fatsa ilçemize bir müze kazandırmış oluruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.