Ordu

Gaspçılardan polise konum atarak kurtuldular

15:35 13 Haziran 2017
Gaspçılardan polise konum atarak kurtuldular

Ordu'da üç kişi polise gönderdikleri konum sayesinde gaspçılardan kurtulmayı başardı.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Altınordu ilçesi Selimiye Mahallesi'nde bir aracı bıçak zoruyla gasp eden Y.B. ile E.K, araçtaki üç kişiye yanlarına alarak Boztepe Mahallesi'ne gitti.

Bir süre gaspçıların elinden kurtulmaya çalışan üç genç, bunda başarılı olamayınca 155 ihbar hattına SMS atarak kaçırıldıklarını iletti.

Bunun üzerine Ordu İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri gençlerden bir tanesiyle iletişime geçmeyi başararak kendisine konum göndermesini istedi. Gençler, polisin talebi üzerine WhatsApp üzerinden konum gönderdi. Harekete geçen ekipler gaspçıların yerini tespit etti.

Polisin operasyonuyla Y.B. ile E.K. suç aleti bıçakla yakalanarak gözaltına alınırken üç kişi olaydan yara almadan kurtuldu.

- Gaspçılar sabıkalı çıktı

Gasp ve kişi hürriyetinden yoksun kılma suçlarından haklarında işlem yapılan Y.B'nin sorgulamasında 53 suç kaydına rastlanırken E.K'nin de 23 suç kaydı olduğu belirlendi.

Y.B. ve E.K. emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları Ordu Adliyesinde tutuklanarak Efirli Cezaevine gönderildi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.