Ordu

ODÜ'nün öğrenci sayısı 22 bine ulaştı

14:42 19 Haziran 2017
ODÜ'nün öğrenci sayısı 22 bine ulaştı

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, 2006'da 4 bin öğrenci ile başlattıkları bilim seferberliğinde bu sayının 22 bine ulaştığını söyledi.

Prof. Dr. Yarılgaç, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, İlk kurulduğu yıllarda 4 bin öğrenciye sahip olan Ordu Üniversitesinin, bugün aynı sayıda öğrenci mezun ettiğini belirtti.

Son 5 yıl içerisinde 14 bin öğrenci mezun etmenin gururu ve mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Yarılgaç, aynı dönemde yaklaşık 26 bin öğrenciye ev sahipliği yaptıklarını ifade etti.

Yarılgaç, kurulduğu günden bugüne öğrenci sayısını artırmaya devam eden Ordu Üniversitesinin, mezun ettiği öğrencilerle gerek akademik gelişimine gerekse ülke kalkınmasına katkı sağlamaya devam ettiğini vurgulayarak, "Üniversitemiz meslek yüksekokulları, fakülteler ve yüksekokuldan bu yıl 4 bine yakın öğrenci mezun verirken 2017-2018 döneminde 6 bin 100 civarında yeni öğrenciye ev sahipliği yapacak." dedi.

Ordu Üniversitenin, Karadeniz'in parlayan yıldızı olduğunu kaydeden Yarılgaç, şöyle devam etti:

"2006'da 4 bin öğrenci ile başlattığımız bilim seferberliğinde bugün 22 bin öğrenciye ulaşmış bulunmaktayız. 2010 yılında 80 kadar programımız vardı, bugün 235 kadar aktif programa sahibiz. Lisansüstü programlarda ise 79 kat büyüme ile çok ciddi bir gelişme sağladık. Bu programların hepsinden öğrencilerimiz mezun oluyor ve hayata atılıyor. Üniversitemizden başarıyla mezun olan öğrencilerin ülke kalkınmasından çağdaş medeniyet seviyesine ulaşmasına, bilimin ilerlemesinden gelenek ve göreneklerimizin yaşatılmasına kadar çok geniş bir yelpazede bu vatanın ve milletin her unsuruna, mukaddes her değerine katkı sağlayacağı inancıyla araştırma geliştirme faaliyetlerimizi aralıksız sürdürmekteyiz."

Yarılgaç, ODÜ'den mezun olan öğrencilerin rahatlıkla iş sahibi olabildiklerini belirterek, mezunlarının, eğitim sürecinin ardından ortaya koydukları başarının da kendileri için önemli olduğunu dile getirdi.

ODÜ'nün büyümesinin şehre katkısının oldukça fazla olduğunu ifade eden Yarılgaç, öğrenci potansiyelinin artmasının, kentteki esnaf ve iş yerlerine fayda sağladığını sözlerine ekledi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.