Ordu

Çağrı merkezinden istihdama 300 kişilik katkı

13:43 21 Haziran 2017
Çağrı merkezinden istihdama 300 kişilik katkı

Ordu'nun Altınordu ilçesinde çağrı merkezi olarak faaliyet gösteren bir firma ile Ordu Valiliği arasında artı istihdam sağlamaya yönelik protokol imzalandı.

Vali İrfan Balkanlıoğlu'nun makamında gerçekleştirilen protokol imza törende, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İsa Kaymak, firma hekimi Dr. Mithat Yağlı, firma temsilcileri Cengiz Bozbaş ve Ali İşcan hazır bulundu.

Vali Balkanlıoğlu, burada yaptığı konuşmada, protokol ile 2017 yılının başından itibaren 252 kişiyi istihdam eden Atos firmasının, artı istihdam kapsamında 300 kişiyi daha işe alacağını söyledi.

İstihdama büyük katkı sağlayan çağrı merkezi yöneticilerine teşekkür eden Balkanlıoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımız iş adamlarımıza çağrıda bulunarak, 'Herkes fedakarlıkta bulunsun, herkes açabildiği kadar yeni istihdam kapısı açsın, iş imkanı vererek çalışan işçilerine katkıda bulunsun ve işsizlik rakamlarını aşağı çekelim.' dediler. Ordu ili olarak, 6 bin kişiye istihdam sağlattırmış olduk." dedi.

Balkanlıoğlu, İŞKUR Müdürünün de büyük gayretleri olduğunu ama burada en büyük desteği çağrı merkezi sahiplerinin verdiğini belirterek, "300 kişiyi iş sahibi yaptılar. Kendilerini tebrik ediyor ve teşekkür ediyoruz." ifadesini kullandı.

Dar bir alanda bu kadar fazla istihdamın ancak çağrı merkezlerinde sağlandığını kaydeden Balkanlıoğlu, şunları söyledi:

"Bu bakımdan şanslıyız. Dershane, okul gibi herkesin önünde bilgisayar var ve güzel bir çalışma ortamı aslında. Orada insanlar meslek ve sanat öğreniyor. Yani çağrı merkezi deyince insanların çeşitli telefonlardan çağrıyı aldıklarını algılamamak lazım. Aynı zamanda meslek ve sanat da öğreniyorlar. Hangi kurumun adına çağrı alıyorlarsa o kurumun adına işleyişini, yapısını, dokusunu öğreniyor ve oradan başka kurumlara transfer olmak da mümkün oluyor."

Çalışmaları hakkında bilgi veren firma yöneticisi Soner Moyda ise iki farklı çalışma şekilleri bulunduğunu dile getirerek, "Müşterilerimizin bizi aradığı lnbound projelerimiz, bizim gerçekleştirdiğimiz aramaları kapsayan Outbound projelerimiz var. Atos firması, kurumsal bir yapıya sahip bir firmadır. SGK, İŞKUR ve Vergi Dairesinden düzenli teşekkür belgeleri almaktayız. İşkur'a gösterdikleri destekçi yaklaşım nedeniyle teşekkür ederiz." diye konuştu.

Moyda, 37 engelli çalışana istihdam sağladıklarını da sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.