Ordu

İlçenin 50 yıllık hayali gerçek oluyor

14:52 23 Haziran 2017
İlçenin 50 yıllık hayali gerçek oluyor

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığının destekleriyle yapmayı planladığı Aybastı Kültür Merkezinin temel atma törenini gerçekleştirdi.

Düzenlenen temel atma töreninde konuşun AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Aybastı Kültür Merkezinin ilçe halkının uzun yıllardır talebi olan bir proje olduğunu söyledi.

Milletvekili seçildikten bu yana Ordu'nun gelişmesi noktasında ellerinden geleni yaptıklarını kaydeden Gündoğdu, "Aybastı Kültür Merkezimiz bu hizmetlerin en güzel örneklerinden birisi. İnşallah 450 gün sonra kültür merkezimizden Aybastılı hemşehrilerimiz yararlanacak. Önceden ana yollarımız stabilize iken, şimdi mahalle yollarımız dahi sıcak asfalta kavuşturuluyor. Bu durum da Büyükşehir Belediyemizin Türkiye'deki vizyonudur. Başkanımız sayın Enver Yılmaz'ın Ankara ile olan diyaloğu sayesinde ilimize güzel hizmetler geliyor. Hep birlikte el ele vererek Ordumuzu geliştirmeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ise 8,5 milyon liraya mal olacak projenin 18 ayda bitirileceğini söyleyerek ilçe halkına hayırlı olmasını temenni etti.

Aybastı Kültür Merkezinin ilçe halkının 50 yıldan bu yana talebi olduğunu ve bu talebi Kültür ve Turizm Bakanlığının destekleriyle hayata geçirmeye karar verdiklerini dile getiren Yılmaz, "Allah izin verirse müteahhit firma çalışmalarını çok hızlı bir şekilde sürdürüp bitirecek. 18 ayda tamamlanması planlanan projenin daha erken de bitirilmesi söz konusu. Büyükşehir olarak, ilimizde bir tip kültür merkezi projesi oluşturduk. Bu projemizin içerisinde ilçe belediyelerimizin hizmet binası, sosyal donatı mekanları, hanımlar lokali, restoran, kafeterya, çocuk oyun alanları, misafirhane, yüzme havuzu, sauna, Türk hamamı ve konferans salonu yer alıyor." dedi.

Aybastı Kültür Merkezi içerisinde yüzme havuzu ve saunanın da olacağını söyleyen Yılmaz, "Projemizi gerçekleştireceğimiz arsa, bu çalışmalarımızı kurtardığı için yüzme havuzu ve sauna sadece Aybastı'ya münhasır. Normalde kültür merkezlerimiz için uygun gördüğümüz rakam 4-5 milyon lira iken, Aybastı ilçemize yapacağımız bu projemizin ihale bedeli 8,5 milyon lira. İlçemizde güzel ve farklı bir kültür merkezi olacak. Her şeyin en iyisine layık Aybastımız, böyle bir hizmeti sonuna kadar hak etti. İlçemizin nüfusundaki artışın sonucu olarak, bu hizmetimizin temeli 2018 yılında değil şimdi atılıyor. Aybastılılar, en son yapılan referandumda yüzde 76’ya yakın ‘Evet’ oyu vererek bu anlamda bizimle etle tırnak gibi olduğunu gösterdi. Tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Kültür merkezleri projesiyle ilgili belediye başkanlarıyla istişarede bulunduklarını söyleyen Yılmaz, "Projelerimizin ihalesini yaparak yüzde 50’lik kısmını fiilen biz tamamlayacağız, kalan kısmını da hükümetimiz ve Kültür Bakanlığımız yapacak. Milletvekilimiz Metin Gündoğdu’ya teşekkür ediyorum çünkü Kültür Bakanlığımız vasıtasıyla bize 15 milyon liranın üzerinde nakit kaynak getirdi ve biz de bu kaynağı çeşitli yatırımlarımızda kullandık. Bu anlamda hükümetimizden yüzde 50'lik bir pay beklentimiz olduğunu dile getiriyorum. Aybastı ilçemizden sorumlu milletvekilimiz Ergün Taşcı'dan buranın yapım maliyetini oluşturacak yaklaşık 4,5 milyon liralık kaynağı, projemizin yüzde 50’si tamamlandıktan sonra hükümetimizden temin etmesi noktasında desteğini bekliyoruz." açıklamasında bulundu.

Aybastı Belediye Başkanı İzzet Gündoğar ve Aybastı Kaymakamı Refik Özsoy, yapılan hizmetler noktasında Başkan Enver Yılmaz’a teşekkür ederek, kültür merkezinin hayırlı olması temennisinde bulundular.

Konuşmaların ardından, Aybastı Kültür Merkezinin temeli atıldı.

Yaklaşık 3 dönümlük arsada 730 metrekare taban alanı üzerine inşa edilecek kültür merkezinde 4 bin 128 metrekarelik kullanım alanı ortaya çıkacak. Bina 2 bodrum katı, 1 zemin katı, 2 normal kat ve 1 çatı katı olmak üzere toplam 6 kattan oluşacak.





YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.