Ordu

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

14:26 15 Temmuz 2017
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "Hain terör örgütü o gece darbe yapma girişiminde bulundu ama vatandaşlarımızın yüksek cesareti ve demokrasiye olan bağlılığı bunun önüne geçti." dedi.

CHP Ordu İl Başkanlığınca 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen program çerçevesinde, 249 şehit anısına Altınordu ilçesine bağlı Şarkiye Mahallesi'ndeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Torun, burada yaptığı konuşmasında, 15 Temmuz gecesinde şehit düşenlere Allah'tan rahmet, gazilere ise şifa diledi.

Hain terör örgütünün 15 Temmuz'da ülkenin geleceğine kastettiğini vurgulayan Torun, "Hain terör örgütü o gece darbe yapma girişiminde bulundu ama vatandaşlarımızın yüksek cesareti ve demokrasiye olan bağlılığı bunun önüne geçti. Vatandaşlarımız meydanlara ve tankların önüne çıkarak darbeyi engelledi. Vatandaşlarımız, demokrasiye olan bağlılığını bu duruşuyla bir kez daha gösterdi." diye konuştu.

Torun, ülkenin, Atatürk ilkelerinden hiçbir zaman ayrılmayacağını bir kez daha gösterdiğine dikkati çekerek, "Şunun da altını çizmek gerekiyor, bir halkın 15 Temmuz'u var, bir de sarayın 15 Temmuz'u var. Biz halkın 15 Temmuz'unu ve bu darbeyi önleyen kahraman Türk milletini yürekten kutluyoruz." ifadelerini kullandı.

CHP İl Başkanı Atilla Şahin ise 15 Temmuz'da yaşananları unutturmayacaklarını söyledi.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.