Ordu

OTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şahin:

16:13 16 Temmuz 2017
OTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şahin:

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Servet Şahin, "Fındık piyasasında fiyat istikrarının olması için Toprak Mahsulleri Ofisi yeni sezonda da fındık alımını sürdürmelidir." dedi.

Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 24 Nisan'da fındık piyasasına girerek 10 liranın üzerinde alım gerçekleştiren Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) sektörü canlandırdığını ve üreticilere nefes aldırdığını bildirdi.

Fındık hasat dönemine kısa bir sürenin kaldığını, ancak TMO'nun devam edip etmeyeceğine ilişkin açıklama yapılmadığını belirten Şahin, "İş dünyası olarak beklentimiz TMO'nun fındık piyasasında olan varlığını sürdürmesi. Bu noktada bizler de gerekli girişimlerimizi sürdürüyoruz." ifadesini kullandı.

Şahin, yaklaşık 8 milyon üreticinin fındıktan geçimini sağladığına dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Fındık istenilen fiyattan satılınca bu iş dünyamıza da direk olarak yansıyor. Üreticinin cebine giren her kuruş iş dünyasının hareketlenmesine neden oluyor. Beklentimiz fındık rekoltesinin geçen sezona oranla yüksek beklendiği bu sezonda TMO alımlarını devam ettirmesi yönde."

TMO'nun devam etmemesi durumunda ise tüccar ve manavlara yeni teşviklerin sunulması gerektiğini belirten Şahin, "Üreticinin büyük oranda fındığını alan aracı konumundaki tüccar ve manavların belli sıkıntılarının olduğunu da biliyoruz. Bunun için tüccar ve manava faizsiz kredi verilmesi gibi yeni teşvikler sağlanabilir. TMO'ya alternatif olarak bu da yapılabilir." dedi.

Şahin,fındık piyasasının bir çıkış aradığını ve rahatlaması gerektiğine inandığını işaret ederek, "Önceliğimiz elbette TMO. Fındık piyasasında fiyat istikrarının olması için Toprak Mahsulleri Ofisi yeni sezonda da fındık alımını sürdürmelidir. Ancak TMO formülü devreye sokulmayacak ise fındık manavları ve tüccarlar desteklenerek üreticinin ürününün yüksek fiyattan alınması sağlanmalıdır." ifadesini kullandı.

TMO'nun geride kalan süreçte 3 bin tonun üzerinde fiyat alımı yaptığına değinen Şahin, zamanında yaptığı ödemelerle de üreticinin güvenini kazandığını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.