Ordu

Ünye'de İŞKUR faaliyetleri

17:33 03 Ağustos 2017
Ünye'de İŞKUR faaliyetleri

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Ünye Hizmet Merkez Müdürü Recep Özcan, Ünye Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) faaliyete geçmesiyle istihdamın artacağını bildirdi.

Özcan, gazetecilere yaptığı açıklamada, İŞKUR hizmet merkezi olarak yapılan faaliyetleri değerlendirdi.

İşe yerleştirme konusunda Fatsa ve Altınordu ilçelerinden geride olduklarını belirten Özcan, "Bunun temel sebebi Ünye'de OSB olmayışıdır. Bu nedenle istihdam konusunda sıkıntı yaşamaktayız. OSB gerçekleşirse işsizlerin bir kısmına iş bulma olanağı sağlanacaktır." dedi.

Ünye Hizmet Merkezi'nin, hizmet bölgesinde yılın ilk ayında 4 bin 958 işsiz kaydının olduğunu aktaran Özcan, bu kişilerden 171 kişiyi işe yerleştirdiklerini ve bununla birlikte bu döneme kadar 728 kişinin işsizlik ödeneği aldığını söyledi.

Özcan, 223 kurs açtıklarını ve 589 kişinin bu kurslardan yararlandığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bunlar içerisinde de özellikle işbaşı eğitim programından 139 kişi istihdam edildi. Açtığımız kursların 1'i istihdam garantiliydi. Kayıtlı olan işsizlerimizin iş yeri açabilmesi için 5 girişimcilik kursu açtık. 213 tane İşbaşı Eğitim Programı açtık ve bu yıl 360 kişi bu programdan yararlandı. Bununla birlikte Toplum Yararına Çalışma Programı'na önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da devam ettik. Bu program kapsamında okullarda, belediyelerde, müftülüklere eleman sağladık."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.