Ordu

ORGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kaymaz:

14:01 22 Ağustos 2017
ORGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kaymaz:

Ordu Genç İşadamları Derneği (ORGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kaymaz, "TMO'nun açıklamış olduğu 10 liralık fındık fiyatı, gerek kamuoyu tarafından, gerekse bizler tarafından asla kabul edilebilecek bir rakam değildir." dedi.

Kaymaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına göre 1 kilogram fındığın maliyetinin 8,75 lira açıklandığı bir sezonda, serbest piyasalarda 9 lira işlem gördüğü bir dönemde, TMO'nun fındık maliyetine yakın bir rakamı alım rakamı olarak açıklamasını" asla kabul edemeyeceklerini ifade etti.

"TMO'nun görevi fındık sektörüne müdahil olarak fındık fiyatlarının düşmesini engellemek." diyen Kaymaz, "Bu açıdan baktığımızda TMO üzerine düşen görevi yapmamış, tam aksine 10 lira diyerek hem bakanlığın açıkladığı 8,75 lira resmi maliyet rakamına yakın bir rakamı belirlemiş, aynı zamanda sektöre yön veren az sayıdaki yabancı güçlü alıcıların istediği rakamı açıklamıştır." ifadelerini kullandı.

Kaymaz, şöyle konuştu:

"TMO'nun açıkladığı fiyatın etkisi fındık fiyatlarını değerine getirmemiş, tam aksine piyasa fiyatlarını aşağı çekmek olmuştur. TMO'nun açıkladığı fiyat, üreticinin dışında herkesi memnun etmiştir. Biz fındık üreticileri olarak geçen yıl 14-15 liradan işlem gören fındığa 10 lira fiyat belirlenmesini kabul edilemez buluyoruz. Kamuoyu olarak TMO'dan beklentimiz, fındık alım fiyatlarını 13-14 lira şeklinde zaman geçirmeden revize etmesidir. Fındık üreticisi bütün dikkatiyle bunu beklemektedir. Milletvekilleriyle, siyasi partilerin yöneticileriyle, diğer sivil toplum örgütleriyle bu talebimiz desteklenmeli ve arkasında durulmalıdır."




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.