Ordu

Fatsa'da yayalaştırma projesi

13:43 09 Eylül 2017
Fatsa'da yayalaştırma projesi

Fatsa ilçesinde bazı cadde ve sokaklar araç trafiğine kapatılarak yayalaştırma projesinin uygulanacağı bildirildi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, ilçe merkezinde yaşanan araç yoğunluğunun ortadan kaldırılarak yayalara rahat nefes aldırılmasının amaçlandığını belirtti.

Araç trafiğine kapatılan cadde ve sokaklarda ticaret merkezlerinin yoğun olduğuna dikkati çeken Yılmaz, şunları kaydetti:

"Altyapısı ve üst yapısı ile örnek bir çalışma ortaya koyacağız. Yayalaştırılan güzergahlarda zeminde bazalt taşları kullanacak, ahşap döşemeleri, oturma grupları ve aydınlatmasıyla dikkat çeken bir yapı ortaya çıkaracağız. Yoğun bir ticari hareketliliğin olduğu Fatsa ilçe merkezine mahallerinden gelen insan sayısı günlük ciddi rakamlara ulaşıyor. Bu sirkülasyonun içerisinde yayalaştırma projemiz ile vatandaşlarımızın konforlu bir yaşam sürdürmesini istiyoruz."

Yılmaz, yayalaştırılan cadde ve sokaklarda binaların dış cephelerinde de iyileştirmelere gidileceğini aktardı.

Sürdürülen çalışmalarla birlikte Fatsa ilçesinde büyük bir değişimin yaşanacağına işaret eden Yılmaz, "Fatsa Cumhuriyet Meydanı için çalışmalarımız devam ediyor. Kısa sürede hazırlanan projemizin hayata geçirilmesiyle birlikte Fatsa'mızı daha konforlu ve yaşanılabilir bir yapıya kavuşturmuş olacağız. Tüm bu yatırımlar ilçemize hayırlı uğurlu olsun." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.