Ordu

ODÜ ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü

16:29 12 Ekim 2017
ODÜ ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü

Ordu Üniversitesi (ODÜ) ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında eğitim konusunda işbirliği protokolü imzalandı.

ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, "Fen ve Sosyal Bilimler Projesi, Hafızlık Projesi, Uygulanan Anadolu İmam Hatip Liseleri Eğitimde İşbirliği Protokolü"nü imzalamak amacıyla İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş'ı makamında kabul etti.

Protokülün imzalanmasının ardından konuşan Rektör Yarılgaç, Milli Eğitim Bakanlığı ile ortak projeler ürettiklerini ve bu projeleri beraber yürüttüklerini söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve birimleriyle çok uyumlu bir çalışma içerisinde olduklarını anlatan Yarılgaç, şöyle devam etti:

"İmzaladığımız bu tür protokoller de bu uyumlu çalışmaların birer göstergesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bakanlığımız ve Ordu Üniversitesi arasındaki bu uyumu bir protokolle taçlandırmak, yürütülen çalışmalara işlerlik kazandırmak ve çalışmaların devamlılığını sağlamak bizim önem verdiğimiz bir husustur. Milli Eğitim Bakanlığı camiasına alanlarında uzman akademisyenlerimizle birlikte projenin de amacına uygun olarak rehberlik etmek üniversite yönetimi olarak bizleri memnun edecektir."

Yarılgaç, projenin başta yeni yetişen nesle olmak üzere her iki kuruma hayırlı olmasını temenni etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Karataş ise, öğrencilerin daha iyi yetişmesi ve gelişimi, okullara bir kültür kazandırılması için bu protokolü önemsediklerini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.