Ordu

ODÜ'de laboratuvar sayısı 140 oldu

12:18 11 Aralık 2017
ODÜ'de laboratuvar sayısı 140 oldu

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, üniversitelerindeki laboratuvar sayısını 13'den 140'a çıkardıklarını söyledi.

Yarılgaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2006 yılında kurulan Ordu Üniversitesi'nin her geçen yıl büyüdüğünü ifade etti.

ODÜ'de göreve başladıklarında 13 tane laboratuvar bulunduğu bilgisini veren Yarılgaç, "Üniversitelerin esas konusu araştırma ve eğitim faaliyetleridir. Dünya'ya açılmanın ana modeli de o üniversitede atölye ve laboratuvar gibi çalışma alanlarına ihtiyaç duyulması. Bunun mutlaka üst düzeyde kurulması gerekiyor. Çünkü dünya ile yarış halindesiniz." diye konuştu.

Ordu Üniversitesi olarak 13 laboratuvarı 140 laboratuvara çıkardıkları bilgisini veren Prof. Dr. Yarılgaç, şunları kaydetti:

"Bu çok ciddi bir gelişme. Bu laboratuvarların iç donanları da çok maliyetli. Bunların tamamını döner sermaye bütçemizden karşılıyoruz. Bu laboratuvarları kurarken lisans üstü öğrenci sayısını da bir o kadar artırdık. Özellikle doktor öğrenci sayımızda 92,8 kat artış var. Aynı şekilde lisans üstü öğrenci sayısı da 80 kat arttı. Bunlar hakikaten ciddi bir gelişmeler."

ODÜ'de yapılan analizlerle patent alan öğretim görevlileri olduğunu da vurgulayan Prof. Dr. Yarılgaç, "Arkadaşlarımız burada yürüttükleri çalışmalarla dünyaya açılıyorlar. Ordu'nun ismini de her yerde duyurabiliyorlar. Ondan dolayı da bu laboratuvarlar meslek sahibi olacak öğrencilerimiz için muazzam bir kaynak oluşturuyor. Şu anda bütün birimlerin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde bu laboratuvarlar 24 saat açık." değerlendirmesinde bulundu.

- Öğrenci sayısı 23 bine çıktı

2016 yılında kurulan üniversitenin 4 bin olan öğrenci sayısının 23 bine çıktığını da söyleyen Prof. Dr. Yarılgaç, şöyle konuştu:

"Genç bir üniversite olmamıza rağmen 23 bin rakamı çok ciddi bir sayıdır. Buna paralel olarak öğretim ve araştırma görevli sayısı da artmış durumda. Aynı zamanda yabancı öğrenci sayımız da sürekli artıyor. Üniversite olarak yabancı öğrencilere de çok önem veriyoruz. Çünkü onlar bizim kültürel birer temsilcimiz. Bu noktada gelişmeler çok iyi bir şekilde devam ediyor."





YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.