Ordu

Ordu'da Kar Festivali yapılacak

14:42 22 Ocak 2018
Ordu'da Kar Festivali yapılacak

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, 13. Kar Festivali'nin Çambaşı Kış Sporları ve Kayak Merkezinde yapılacağını bildirdi.

Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, her yıl geleneksel olarak yapılan Kar Festivali'nin bu yıl 13'üncüsünün düzenleneceğini ve festival etkinliklerinin 27-28 Ocak tarihlerinde olacağını belirtti.

Bir gelenek haline gelen festivalin, bu yıl, kısa bir süre önce hizmete giren Çambaşı Kış Sporları ve Kayak Merkezinde yapılacağını dile getiren Yılmaz, Çambaşı’nın artık turizm alanında hayata geçen yatırımlarla birlikte adından daha sık söz ettiren bir yayla haline geldiğini söyledi.

Yılmaz, Ordu ve tüm Türkiye'den herkesi 13. Kar Festivali’ne katılmaya davet ederek, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin denize en yakın kayak merkezini burada inşa ettik. Hatırlanacağı üzere bu tesisimizin işletmesini, imzalanan protokol ile 4 yıllığına Türkiye Kayak Federasyonuna devretmiştik. 652 dönüm arazi üzerine kurulan, şehir merkezine 50 kilometre ve havalimanına 76 kilometre uzaklıkta olan, zirve noktası 2 bin rakımlı ve otellerin kurulu olduğu Çambaşı Kayak Merkezi, deniz seviyesinden 1740 metre yukarıda yer alıyor. 2 telesiyej hattı ve toplam 6 kilometre uzunluğunda 4 pisti bulunan kayak merkezimiz, büyükşehir belediyemizin bütçesinden aktarılan 31 milyon lira ile birlikte toplam 35 milyon liraya mal oldu."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.