Ordu

Dev yatırım gençlere kaldı!

16:33 22 Ocak 2018 1 Yorum Var
Dev yatırım gençlere kaldı!

Ordu'da "Astro Cumali" olarak bilinen Cumaittin Turap tarafından kurulan gözlemevi, gençlerin hizmetine açılacak.

Yaklaşık 12 yıl önce yapılan ancak ilgisizlik nedeniyle bir süredir  kapalı bulunan gözlemevinin gençlerin kullanımına açılması için Gençlik  Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Turap arasında protokol imzalandı.

Ordu Gençlik Merkezinde düzenlenen protokol imza töreninde konuşan  Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, Ulubey ilçesinde gençler için  faydalı olabilecek bir hazine yattığını söyledi.

Genç, gözlemevinin sahibi Cumaaittin Turap'ı ziyaret ederek, bu  merkezde gençlere eğitim vermesini istediklerini belirterek, "Kendisi de  sağolsun, teklifimizi kabul etti ve bu haftadan itibaren her hafta sonu  gençlerimizin ulaşımlarını da sağlayarak astronomi eğitimi almalarına olanak  sağlayacağız. Gençlerimiz için hayırlı olsun." dedi.

Cumaaittin Turap ise Ordulu olduğunu ve merak duyduğu astronomi  alanında memleketine yatırım yaptığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Gençlerden böyle bir istek gelmesi beni memnun etti. Gözlemevimiz  herkese açık, Ordu Üniversitemiz ve Milli Eğitimden de gençlerin gelmesini arzu  ediyorum. Talebin artması halinde daha büyük teleskopların getirilmesini  sağlayabilirim. 

Gözlemevimiz ayrıca NASA verilerine de bağlanabiliyor. Çok özel  bir merkez, büyük emekler harcadık. Gençlerin merkezi kullanmalarına vesile  olacak bu protokol hayırlı olsun."

Yaklaşık 1 milyon liraya kurduğu gözlemevini daha önce satmaya ve  devretmeye bile karar verdiğini anlatan Turap, "Büyük emeklerle açtığımız bu  gözlemevi maalesef ilgisizlik nedeniyle atıl durumda kalmıştı. Bugün yeniden  buraya ilginin artması beni son derece mutlu etti. Bu konuda emeği geçenlere  teşekkür ediyorum." diye konuştu.

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • Fatih Cancan 6 yıl önce Şikayet Et
    Orduda bulutlardan yılda ne kadar gökyüzü görülebilir ki.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.