Ordu

"Fındık ihracatı öngörüldüğü gibi seyrediyor"

17:25 05 Şubat 2018
"Fındık ihracatı öngörüldüğü gibi seyrediyor"

Karadeniz Fındık Mamulleri ve İhracatçıları Birliği (KFMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Edip Sevinç, fındık ihracatında 2017-2018 sezonunun öngördükleri gibi seyrettiğini, özellikle Çin pazarının umut vadettiğini söyledi.

Sevinç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin 2017-2018 ihracat sezonunun beş ayında 150 bin 473 ton iç fındık ihraç ettiğini anlattı.

Sevinç, 1 Eylül'de başlayan ihracattan Türkiye'nin 5 ayda 958 milyon 260 bin 171 dolar gelir sağladığını belirterek, "Geçtiğimiz sezonlarda olduğu gibi ihracatın büyük kısmı Avrupa Birliği ülkelerine gerçekleşti. İlk 5 ay içindeki ihracatın yaklaşık 114 bin tonu AB ülkelerine yapıldı." dedi.

Fındık ihracatının geçen sezona oranla yüz güldürdüğünü vurgulayan Sevinç, "Fındık ihracatında 2017-2018 sezonu öngördüğümüz gibi seyrederken özellikle Çin pazarı umut vadediyor. Bu sezon Çin pazarına ihracatın artması bizleri oldukça memnun etti. Tanıtım faaliyetleri sonuç vermeye başladı. İnşallah bu konuda daha iyi gelişmeler olacak." diye konuştu.

Sevinç, gelecek yıllarda Çin'e ihracat miktarının daha da artmasının beklendiğine dikkati çekerek, "Açıkçası Çin, oldukça önemsediğimiz bir pazardı. Bu pazarda Türk fındığının yer alması çok çok önemli." değerlendirmesinde bulundu.

Çinlilerin Türk fındığını çok sevdiğini kaydeden Sevinç, tanıtım faaliyetlerinin bu ülkede devam edeceğini vurguladı.

Sevinç, sezonun 31 Ağustos'ta sona ereceğini, Türkiye'nin fındık ihracatını artırmak için ellerinden geleni yapacaklarını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.