Ordu

Zeytin Dalı Harekatı'na destek

21:32 21 Şubat 2018
Zeytin Dalı Harekatı'na destek

Ünye ilçesinde, Mehmetçiğe destek amacıyla düzenlenen kan bağışı kampanyasında 226 ünite kan bağışı yapıldı.

Karadeniz Kent Konseyleri Birliğince, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Mehmetçik için organize edilen kan bağışı kampanyasına Ünye'den de destek verildi.

Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen etkinliğe, Kaymakamlık, Belediye ve Türk Kızılayı Ünye Şubesi de destek oldu.

Kaymakam Ümit Hüseyin Güney, burada yaptığı konuşmada, bu kampanyanın ayrı bir anlam ifade ettiğini söyledi.

Bugünlerde ülkenin yekvücut olmaya her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğu bir süreçten geçildiğini vurgulayan Güney, şunları kaydetti:

"Afrin'de ülkemizin birliğini, dirliğini, bekasını ilgilendiren son derece hayati ve önemli bir mücadele veriliyor. Cephede bu kararlı ve şerefli mücadeleyi ortaya koyan fedakar Mehmetçiğimizin yanında olduğumuzu göstermektir. Bu yeri geldiğinde sözledir, yeri geldiğinde dua iledir, yeri geldiğinde üzerimize düşen görevi yapmaktır. Bugün burada vereceğimiz kanlarımız Mehmetçiğimize moraldir. Bizim bu konuda duruşumuzun en somut ve en anlamlı göstergesidir."

Karadeniz Kent Konseyleri Birliği Başkanı Doç. Dr. Özgür Enginyurt ise, Karadeniz Bölgesi'nde eş zamanlı olarak 18 ilde anlamlı bir kan bağışı kampanyası düzenlediklerini ve Mehmetçiğe destek olduklarını aktardı.

Kampanya kapsamında ilçede 226 ünite kan bağışı alındığı öğrenildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.