Ordu

Ordulu iş adamlarının Dubai gezisi

17:35 28 Şubat 2018
Ordulu iş adamlarının Dubai gezisi

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Servet Şahin, Ordulu iş adamlarının Dubai'ye düzenledikleri iş gezisine ilişkin, "Bundan sonraki seyahatlerimiz bu zamanki seyahatlere karşı bir tık daha iyi olacağına inanıyoruz." dedi.

Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Destek Programı (URGE) kapsamında Dubai'ye iş gezisi düzenleyen iş adamları bir fabrikada toplantı düzenlendi.

Toplantıda konuşan Şahin, "Dubai programı bir proje kapsamında olduğu için programda aksayan yönleri, artıları, eksileri bir masaya yatırdık. Bundan sonraki seyahatlerde neler yaparsak, başka ne katarsak program daha faydalı olur diyerek bir istişare gerçekleştirdik. Bundan sonraki seyahatlerimiz bu zamanki seyahatlere karşı bir tık daha iyi olacağına inanıyoruz." dedi.

Projenin Ekonomi Bakanlığınca hazırlandığını, proje giderlerinin yüzde 75 kısmını Ekonomi Bakanlığının, yüzde 25’lik kısmını da proje iştirakçi firmalarının finanse ettiğini belirten Şahin, şöyle konuştu:

"Bundan sonraki seyahatlerimiz de başarımıza göre devam edecektir. Bu projenin 2 yıl daha devam etmesini istiyoruz. Toplamda 3 milyon dolar olan bu projeden en iyi şekilde faydalanmak istiyoruz. Bu projede amacımız yurt dışındaki alıcılarla, yurt içindeki üretici firmaları bir araya getirerek yeni pazar yerleri elde etmek. Bu proje sayesinde ne kadar ihracatımızı artırırsak, ne kadar çok Türkiye’ye döviz getirirsek o kadar da başarılı olacağız."

Dubai gezisi hakkında konuşan iştirakçi firma sahiplerinden Mehmet Aydın ise, "Ekonomi Bakanlığının bizlere sunduğu ve Ordu Ticaret Odasının çalışmaları sonucunda hazırlanan URGE Projesi kapsamında, ikinci gezimiz olan Dubai ziyaretini gerçekleştirdik." dedi.

Aydın, Dubai gezisinin kendileri açısından son derece verimli geçtiğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.