Ordu

"Seyir terası" 530 rakımlı Boztepe'ye 8 kilometrelik merdiven

14:20 15 Mart 2018
"Seyir terası" 530 rakımlı Boztepe'ye 8 kilometrelik merdiven

Ordu'nun turistik mekanlarından Boztepe'ye merdivenle çıkılabilmesi için proje hazırlandı.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, Altınordu ilçesi ve 530 rakımlı Boztepe arasında uygulanması planlanan merdiven projesinin hazır olduğunu söyledi.

Kentin "seyir terası" olan Boztepe'ye çıkılabilmesi için daha önce teleferik yapıldığını anımsatan Yılmaz, "Şimdi de yaklaşık 8 kilometre uzunluğunda ve 12 bin 500 basamaklı merdivenle çıkılabilecek. Bu proje şimdiden Ordululardan tam not aldı." dedi.

Merdiven projesinin büyük titizlikle hazırlandığını belirten Yılmaz, projeye kısa sürede başlamayı planladıklarını kaydetti.

Yılmaz, Boztepe'nin dört mevsim turist çektiğine işaret ederek, şunları söyledi:

"Deniz seviyesinden Boztepe'ye ulaşacak merdiven, dünyanın en uzun merdivenlerinden biri olacak. Beklentimiz bu projenin tamamlanmasının ardından Boztepe'ye gelen turist sayısını ikiye, üçe katlamak. Boztepe'ye geliştirdiğimiz merdiven projesiyle hem ilimiz hem de bölgemiz yeni bir cazibe merkezi haline gelecek. Projede kısa sürede ihaleye çıkılacak. Ardından da çalışmalara başlanacak."

Yılmaz, Boztepe'ye Macera Parkı Projesi'nin de hazır olduğunu ifade ederek, merdivenle birlikte bu projeyi de Orduluların hizmetine sunmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.