Ordu

Büyükşehirde şehit aileleri ve gaziler için şube kurulacak

19:31 08 Nisan 2018
Büyükşehirde şehit aileleri ve gaziler için şube kurulacak

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, belediye bünyesinde şehit aileleri ve gazilere hizmet vermek üzere şube müdürlüğü kurulması talimatını verdi.

Yılmaz, Türkiye Muharip Gaziler Derneği ile Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Ordu şubelerini ziyaret etti.

Şehit aileleri ve gazilerle yakından ilgilenen ve taleplerini dinleyen Yılmaz, bir şehit yakınının Ordu Büyükşehir Belediyesi bünyesinde şehit yakınları ve gazilerle ilgili şube müdürlüğü kurulmasını istemesi üzerine Genel Sekreter Bülent Civelek'i telefonla arayarak bu konuda gerekli çalışmaların başlatılması talimatını verdi.

Yılmaz, Ordu'da Osmanlı'dan bugüne kadar vatanı için şehit olanların anısını yaşatmak ve isimlerinin hatırlanmasını sağlamak amacıyla Şehitlik Anıtı yapmak üzere de çalışma yürüttüklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Şehit aileleri ve gazilerimiz bizlerin başının tacı. Bizler tarihiyle övünen ve kahramanlarıyla gurur duyan nesiller olarak, şehitlerimizin emanetine kararlılıkla sahip çıkacak ve ülkemizi hak ettiği yarınlara mutlaka taşıyacağız. Şimdi onlar için ne yapsak azdır. Şehit ailelerimiz ve gazilerimizin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bir müdürlük kurulmasıyla ilgili istekleri oldu. Genel sekreterimizi arayarak, çalışmaların başlatılmasıyla ilgili gerekli çalışmaların yapılmasını istedim. Şehit ailelerimiz ve gazilerimiz için daha kurumsal bir çalışma yapılması için konuyu Perşembe günü gerçekleşecek olan meclis gündemine taşıyarak uygulamaya geçeceğiz."

Yılmaz, açılacak şube müdürlüğü sayesinde, şehitlerin kutsal emanetleri olan aileleri ile gazilerin sorunları ve taleplerinin daha kısa sürede çözeceklerini söyledi.

Şehit aileleri ve gazi yakınları, taleplerinin hemen yerine getirilmesinden duydukları memnuniyeti ifade ederek, Yılmaz'a teşekkür etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.