Ordu

Ordu'da kanyon yoluna asfalt

19:42 18 Nisan 2018
Ordu'da kanyon yoluna asfalt

Kültür ve Turizm Bakanlığının katkı sağladığı, Ordu Valiliği ve Altınordu Belediyesi işbirliğinde hazırlanan çalışma kapsamında, Zafer Mahallesi Karadağ Kanyonu yolunda sıcak asfalt çalışması başlatıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığının katkı sağladığı protokol kapsamında Zafer Mahallesi Karadağ Kanyonu'nda turizm hareketliliğinin arttırılması için yapılacak sıcak asfalt çalışması öncesi program düzenlendi.

Zafer Mahallesi'nde gerçekleştirilen programa Ordu Valisi Seddar Yavuz, Altınordu Kaymakamı Niyazi Erten, Ordu Vali Yardımcısı Ahmet Arık, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Ordu Kültür ve Turizm İl Müdürü Uğur Toparlak ve vatandaşlar katıldı.

Düzenlenen törende konuşan Vali Yavuz, Ordu'nun turizmde ilerlemesi için turizm altyapısına büyük önem verdiklerini söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından turizm altyapısı için sağlanan katkılarla önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini ve Ordu'da en büyük payı Altınordu ilçesinin aldığını ifade eden Yavuz, "Ordu’da önemli hizmet ve yatırımları yapmaya devam ediyoruz. Geçtiğimiz yıl Ordu Büyükşehir Belediyemiz, Altınordu Belediyemiz ve diğer ilçe belediyeleri olmak üzere Ordu’da 153 kilometre asfalt ve beton yol yaptık. Bu yılda aynı çalışmalarımızı yürütmeye devam ediyoruz." dedi.

"Ordu bir turizm kenti olma yolunda ilerliyor. Bu kapsamda geçen yıl 705 bin turiste ev sahipliği yaptık" diyen Vali Yavuz, şöyle konuştu:

"Bu sayı bizim için yeterli değil, bu rakamı 3 milyona çıkarmamamız gerekiyor. Bu hedefe ulaşmak için kırsal altyapıya önem vererek turizme giden yollarımızı ve altyapıyı iyi hale getiriyoruz. Bu kapsamda Kültür ve Turizm Bakanımızla görüşerek bir çalışma gerçekleştirdik. Yapılan çalışma ile Kültür ve Turizm Bakanımız tarafından ilimize 7 milyon kaynak sağlandı. Bizde bu kaynakla turizm yolları ve altyapısına ilişkin yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Turizm yolları ve altyapısında yapılacak çalışmalar için kaynak sağlayan Kültür ve Turizm Bakanımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş ise turizme katkı sunacak çalışmalara imza attıklarını belirtti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.