Ordu

Ordu'da Bilim Evi açıldı

15:02 22 Mayıs 2018
Ordu'da Bilim Evi açıldı

Matematik müzesi sayesinde öğrencilerin bilgiyi somut doneler ile elde edeceğini kaydeden Yavuz, "Her zaman soyut tarafını gördüğümüz matematiği daha somutlaştırarak ve daha duyusal ve görsel alana taşıyan arkadaşlarımızın çalışmalarını taktir ediyorum. 81 milyon vatan evladı, bu ülkenin gençlerine ve geleceğine güvensin. Bu ülkenin gençliği çok büyük bir Türkiye'yi inşa edecektir. Çocuklarımız bizden daha bilgili ve iyi yetişiyor, kimse bu konuda karamsarlığa kapılmasın." açıklamasında bulundu.

Ordu'nun Fatsa ilçesinde içerisinde Matematik Müzesi, Matematik ve Kodlama atölyelerinin olduğu Bilim Evi açıldı.

Fatsa Zafer Özdeniz İlkokulunda gerçekleşen programa Ordu Valisi Seddar Yavuz, Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Fatsa Belediye Başkanı Muharrem Aktepe, İl Milli Eğitim Müdürü Kutlu Tekin Baş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya, okul müdürleri ve davetliler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan proje ofisi öğretmenlerinden Cemal Şahin, Bilim Evinin Türkiye'de ikinci Karadeniz'de ise ilk olduğunu söyledi.

Bilim müzesindeki somut materyaller ile öğrencilerin matematiği daha iyi kavrayacağını belirten Şahin, kodlama atölyesi sayesinde ise öğrencilerin hayal gücünün gelişeceğini ifade etti.

Konuşmaların ardından açılış gerçekleşti ve protokol Bilim Evini gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Programın ardından Ordu Valisi Seddar Yavuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, ülkenin geleceğinin gençliğe emanet olduğunu ve bunun bilincinde olarak gençlerin yetişmesine ciddi önem verdiklerini söyledi.

Uluslararası rekabette kodlamanın önemli olduğuna dikkati çeken Yavuz, "Fatsa ilçemiz Ordu'muz ilçeleri arasında fevkalade öneme sahip. Şu anda kodlama çağımızın en önemli alanlarından birisi. Özellikle programlama ve yazılımla bunları yapabilmek güzel. O yüzden bütün arkadaşlarımızı kutluyorum ve tebrik ediyorum." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.