Ordu

Ordu'ya yeni cazibe merkezi

18:25 05 Temmuz 2018
Ordu'ya yeni cazibe merkezi

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Altınordu ilçesindeki Civil Irmağı'nın denizle birleştiği Mostar Köprüsü ve mahmuzların bulunduğu alanda yeni bir yaşam merkezi ve restoran projesini hayata geçirecek.

İlçede Devlet Su İşleri tarafından yapılan Mostar Köprüsü ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca inşa edilen mahmuzların bulunduğu alanda, halkın sosyal ihtiyaçlarını karşılayacak eğlence alanları, dinlenme ve restoran projesi için çalışma başlatıldı.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, projenin uygulanacağı Civil Deresi ile denizin birleştiği noktada incelemelerde bulundu.

Uygulanacak projeyle bölgenin cazibe merkezi olacağını dile getiren Enver Yılmaz, şöyle konuştu:

"Burada sahildeki rıhtım bölgesinde yapmış olduğumuz restoran gibi önümüzdeki günlerde yap, işlet, devret modeli ile şehrimizin sosyal ihtiyaçlarına cevap verebilecek kafeterya, oturma grupları ve lunapark gibi projeler için sert zeminin ve toprak parçası oluşturduk. Nüfus yoğunluğunun arttığı Akyazı bölgesindeki yoğunluğu şehrin rıhtım bölgesine aktarmayı hedefliyoruz. Bu çerçevede gün içinde ve akşam saatlerindeki yoğunlukları dengelememiz gerekiyor. Yasal açıdan bir sorun olmadan devletimizle uyumlu olarak hükümetimizin desteği ve Devlet Su İşlerimizin katkısı ile Mostar Köprümüzü yaptırdık. Burada bulunan mahmuzların imalatını da Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımıza yaptırmak suretiyle bize çok ciddi destek verdiler. Bu oluşturulan Büyükşehir mülkiyetinizdeki yeni alanın da yeni çevre düzenlemesi ve peyzajları da inanıyorum ki Ordumuzda ilerleyen günlerde çok ciddi bir yeni cazibe merkezi olacak."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.