Ordu

Ordu'da şehitlik anıtı projesi

13:18 14 Temmuz 2018
Ordu'da şehitlik anıtı projesi

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, "Tarihten Günümüze Ordulu Şehitlerimiz Anıtı" projesinin ihalesinin yapıldığını bildirdi.

Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, Büyükşehir Belediyesince yürütülen proje hakkında bilgi verdi.

Projenin ilk bölümünde şehitleri tasvir eden şehit profilinin yer aldığı bir görüntü, arka bölümünde ise bin 598 şehidin isminin yazılacağı bir çalışma ve görsel olacağını aktaran Yılmaz, "Atatürk Anıtı ile Şehitlik Anıtı arasında düz bir zemin olmak kaydıyla aynı zamanda resmi programlarımızın yapılacağı tören alanı, çevre düzenlemesi ve kıyı kenar çizgisi düzenlemesiyle birlikte fiziki bir değişiklik olmadan sert zemin olacak." ifadelerini kullandı.

Bütün resmi tören ve anmaların artık burada yapılacağını vurgulayan Yılmaz, "Projenin hayata geçirilmesiyle şehitlerimizin manevi hatırası bu alanda temsili olarak yaşatılacak." değerlendirmesinde bulundu.

Yılmaz, proje tamamlandığında hem bir şehitlik anıtı, hem de orta ölçekli bir şehir meydanı ortaya çıkacağına işaret ederek, "Bin 598 şehidimizin manevi hatırası bu alanda yaşatılacak. Hayatını kaybeden şehitlerimize ve gazi olan yiğitlerimize minnettarız. Allah mekanlarını cennet eylesin. Ruhları şad olsun." açıklamasında bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.