Ordu

Ordu'da bayramda drone ile trafik denetimi

13:56 18 Ağustos 2018
Ordu'da bayramda drone ile trafik denetimi

Ordu'da, Kurban Bayramı dolayısıyla yapılacak trafik denetimlerinde drone kullanılacak.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Kurban Bayramı münasebetiyle Ordu İl Jandarma Komutanlığının, trafik tedbirlerini artırdığı ifade edildi.

Bayramda artan trafiğe karşı bazı tedbirler alındığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kurban Bayramı tatili süresince vatandaşlarımızın karayolunda güven içerisinde seyahat edebilmelerini sağlamak, trafik kazalarını en aza indirebilmek maksadıyla bayram tatili öncesi ve esnasında drone cihazları trafiğin denetiminde etkin olarak kullanılacaktır. Trafik ve kaza yoğunluğu olan yerlerde gece ve gündüz hız tespit radar cihazları ile hız kontrolü denetimlerine ağırlık verilecektir."

Açıklamada, trafik kazalarının önemli bir bölümünün hatalı geçme, yakın takip, yorgunluk, çalışma ve dinlenme süresi gibi nedenlerden meydana geldiğinin görülmekte olduğu, bu ihlallerin önlenmesine yönelik olarak trafik denetimlerine ağırlık verileceği aktarıldı.

Denetimlerde sürücü ve yolcuların emniyet kemeri takıp takmadıklarının kontrol edileceği, takmayanlardan emniyet kemerini takmalarının isteneceği ve gerekli bilgilendirmelerin yapılacağı ifade edilen açıklamada, köprü, tünel, üst geçit gibi noktalara özellikle kaza ve hız temalı afiş, pankart asılarak sürücülerin dikkatinin çekilmesinin sağlanacağı kaydedildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.