Ordu

12 Eylül askeri darbesinin 38. yılı

21:38 12 Eylül 2018
12 Eylül askeri darbesinin 38. yılı

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, 12 Eylül askeri darbesinin 38. yıl dönümüne ilişkin "Tarihin kara lekesi 12 Eylül'dür" değerlendirmesinde bulundu.

Milletvekili Gündoğdu, 12 Eylül 1980 darbesinin 38. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Mesajında, 12 Eylül darbesinin yanı sıra tüm muhtıra ve darbeleri lanetlediğini belirtti.

12 Eylül darbesinde Türkiye'nin geleceğinden çaldılar açıklamasında bulunan Gündoğdu, şunları kaydetti:

"Milletimizin iradesini tanımayıp demokrasimize kast eden hiçbir cuntacı zihniyeti tanımıyoruz. 12 Eylül sadece siyasilere değil, halka da yapılmış bir darbedir. 650 bin kişi gözaltına alındı. 50 kişi idam edildi, 234 kişi çeşitli nedenlerle hayatını kaybetti. 14 bin kişi vatandaşlıktan çıkartıldı. 7 binden fazla kişi için idam cezası istendi ve 14 bin kişi Türk vatandaşlığından çıkartıldı. Tüm bunlar siyasi, sosyal ve ekonomik hayatı 50 sene geriye götürmüş, Türkiye'nin ve milletimizin geleceğinden çalmıştır. Tarihin kara lekesi 12 Eylül'dür."

Aynı darbeci zihniyetin AK Parti hükümetleri süresince e-muhtıralarla ve yargı darbe girişimleriyle de kendini gösterdiğini ifade eden Gündoğdu, şöyle devam etti:

"15 Temmuz’da yaşanan hain darbe girişimi milletimizin dik duruşu ve iradesine sahip çıkmasıyla bertaraf edilmiştir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ifade ettiği gibi; milletimizin iradesinden öte hiçbir fani gücü tanımadık ve karşısında eğilmedik. Bu ülkenin evlatlarının, enerjisinin, kaynaklarının savrulup gitmesine izin vermedik, bundan sonra da vermeyeceğiz. Rabbim milletimize tekrar, böylesine karanlık günler yaşatmasın."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.