Ordu

Ahilik Haftası

19:41 20 Eylül 2018
Ahilik Haftası

Ordu'da, Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında program düzenlendi.

Altınordu ilçesindeki etkinlik kapsamında katılımcılar, Sırrıpaşa Caddesi'nden başlayarak Süleyman Felek Caddesi üzerinden Köprübaşı Meydanı'na yürüdü.

Vali Yardımcısı Turgut Subaşı, burada gerçekleştirilen programda yaptığı konuşmada, ahilik kültürünün, evrensel değerleri olduğunu söyledi.

Subaşı, "Dürüstlük, çalışkanlık, örneklik, empati yapma, yalan söylememe, güvenilir olma gibi özellikler kültürümüzden özellikle de dinimizden kaynaklanır. Ahilikte beceri, yetenek, meslek sanat, öğrenmek ve kahraman ahilikler yetiştirmek vardır. Ahilik her zaman güzellikleri temsil eden bir rönesanstır. Ahilik ahlaki olmayan her şeye karşıdır ve bu kültürü yaşatmamız gerekir." dedi.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Engin Tekintaş ise Türkiye'nin üzerinde oynanan ekonomik oyunlarla çökertilmeye çalışıldığı bir dönemde yerli, kaliteli ve uygun fiyatta üretilen ürünün aynı şartlarda esnafa sunulması gerektiğini belirtti.

Türkiye'nin içinde bulunduğu süreçte ekonomik başarı sağlamanın yolunun doğruluktan, dürüstlükten geçtiğini bilerek esnaf ve sanat felsefesi oluşturulması gerektiğini vurgulayan Tekintaş, "Her yıl kutladığımız Ahilik Haftası ile ülkemizin bir adım daha ileri giden bir vatan olmasını diliyorum. Bayrağımız dalgalansın, ezanımız dinmesin, milletimizi kardeşliği, milli birliği bozulmasın. Ahilik duygusu ile nice Ahi Evranlar yetiştirilmesini diliyorum." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu tarafından hazırlanan "Şed Kuşatma" adlı gösteri sunuldu.

Yılın ahisi seçilen Salih Erduman'a plaket takdim edilen program sonunda ahilik pilavı dağıtıldı.

Programa, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdoğan Akyürek ile vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.