Ordu

Ölümün ayırdığı nineler kardeşlerini unutamıyor

14:34 01 Ekim 2018
Ölümün ayırdığı nineler kardeşlerini unutamıyor

Ordu'da doğdukları günden itibaren hiç ayrılmayan ancak yaklaşık 2 yıl önce biri vefat eden üçüz ninelerden Hacer ve Emriye Sarı, ölen kardeşlerini unutamıyor.

Sempatik tavırları ve birbirlerine bağlılıklarıyla tanınan üçüz ninelerden Hayriye Sarı, ilik kanseri sebebiyle iki yıl önce tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Perşembe ilçesine bağlı Yazlık Mahallesi'nde yaşamlarını sürdüren Hacer ve Emriye Sarı (88), kardeşleri Hayriye Sarı'yı hatırlayınca gözyaşlarını tutamıyor.

Hacer ve Emriye Sarı, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın girişimleriyle yaptırılan evde hayatlarını sürdürürken, ninelerin ihtiyaçlarıda Perşembe Kaymakamlığınca karşılanıyor.

Hacer Sarı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ölen kardeşi Hayriye Sarı ile 86 yıl hiç ayrılmadıklarını belirterek, "Kardeşimizin ölümü bizi çok üzdü. Şimdi onun fotoğraflarına bakarak özlemimizi gideriyoruz." dedi.

Zaman zaman kardeşinin mezarının başına giderek dua ettiklerini anlatan Sarı, diğer kardeşi Emriye Sarı ile yaşadıklarını, onunla birçok şeyin üstesinden gelmeye çalıştıklarını söyledi. Sarı, "Allah Cumhurbaşkanımız ve eşine uzun ömürler versin. Onlar sayesinde güzel bir evimiz oldu." diye konuştu.

Emriye Sarı da vefat eden kardeşleriyle birbirlerine hiç kötü söz söylemediklerini vurgulayarak, "Her yere birlikte giderdik. Şimdi o bizi bıraktı. Mekanı cennet olsun." ifadesini kullandı.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.