Ordu

AK Parti Ordu Milletvekili Gündoğdu'ya yeni görev

15:06 02 Ekim 2018
AK Parti Ordu Milletvekili Gündoğdu'ya yeni görev

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu'nun KEİPA, Kültür, Eğitim ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı olarak seçildiği belirtildi.

Gündoğdu'nun basın ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Bulgaristan Ulusal Meclisi'nin davetiyle düzenlenen, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) Kültür, Eğitim ve Sosyal İşler Komisyonu'nun 51. toplantısının Sofya'da gerçekleştirildiği belirtildi.

Açıklamada, toplantıya Türkiye'nin yanı sıra Azerbaycan, Rusya, Romanya, Bulgaristan, Gürcistan, Yunanistan, Ermenistan, Moldova ve Ukrayna'dan 36 parlamenterin katıldığı ifade edildi.

Sofya'da yapılan toplantıya Bulgaristan Cumhuriyeti Milli Meclisi Başkanı Tsveta Karayancheva'nın da katıldığı belirtilen açıklamada, "Oturumda KEİ Bölgesindeki Turizmin Kalkınmasında Mevcut ve Gelecek Beklentileri" konusu görüşüldü ve komisyon başkanı seçimi yapıldı. AK Parti Ordu Milletvekili ve KEİPA Türk Delegasyonu Üyesi Metin Gündoğdu, 36 parlamenterin oluşturduğu Kültür, Eğitim ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı seçildi." denildi.

Açıklamada, Metin Gündoğdu'nun da görüşlerine yer verildi.

Gündoğdu, şu ifadelere yer verdi:

"KEİPA üyesi ülkeler arasındaki turizm ve kültür hareketliliğini güçlendirmek için gayret göstereceğiz. Karadeniz dünyanın merkezinde çok önemli bir konuma sahip. Kruvaziyer gemi turları ile Karadeniz bölgesinin güzelliklerini ve kendine has kültürünü geniş kitleler keşfedebilir. Üye ülkeler arasında turistik ve kültürel hareketliliği arttırmak için çalışmalar yapacağız."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.