Ordu

Ordu'da bir milyon turist hedefine yaklaştı

20:50 04 Ekim 2018
Ordu'da bir milyon turist hedefine yaklaştı

Ordu Valisi Seddar Yavuz, yıl sonuna kadar kentte gelen ziyaretçi turist sayısının 1 milyonu yakalayacağını bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Vali Yavuz, Ordu Sanayici ve İş Adamları Derneği (ORDUSİAD) tarafından kentteki bir restoranda düzenlenen programa katıldı.

İş adamlarıyla Ordu ekonomisinin ve istihdamının geliştirilmesi üzerine sohbet eden Yavuz, iş adamlarının taleplerini dinledi.

Burada konuşan Yavuz, Ordu'da çeşitli alanlarda yaklaşık kent genelinde 7 milyar liralık kamu yatırımının devam ettiği ve birinci önceliğin ise Ordu Çevre Yolu projesinin tamamlanarak hizmete açılması olduğunu söyledi.

Karadeniz'i Akdeniz'e bağlayacak olan Karadeniz-Akdeniz Yolu'nun bitirilmesi için de çalışmaların devam ettiğini ifade eden Yavuz, kaynakların etkin ve verimli bir şekilde kullanıldığını belirtti.

- Dışa göç duracak

Vali Yavuz, turizm alanında ise Ordu'da 2018 yılının ilk 9 ayında yüzde 50'lik bir artış ile 100 bin yabancı turistin geldiğini belirterek, "Yılbaşında turist sayısının bir milyonu bulacağını söylemiştim. Bunun gerçekleşmeyeceğini düşünenler olmuştur ama yıl sonunda bir milyon rakamını tutturacağız inşallah. 9 ayda gelen turist sayısı 800 bin civarında. Bu rakamlar sadece konaklamadır." diye konuştu.

Kentte kurulacak olan yeni Organize Sanayi Bölgesi projelerine de de değinen Yavuz, OSB'lerin bitirilmesi ile Ordu'dan dışa göçün engelleneceğini dile getirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.