Ordu

Emekli olan Özel Harekat Şube Müdürü Emir'e veda

12:03 27 Ekim 2018
Emekli olan Özel Harekat Şube Müdürü Emir'e veda

Ordu Valisi Seddar Yavuz, emekliliğe ayrılan Özel Harekat Şube Müdürü Adil Emir için düzenlenen veda programına katıldı.

Vali Yavuz, kentteki bir restoranda gerçekleştirilen programda yaptığı konuşmada, milletin gönlünde yer almanın, alabilmenin ödüllerin en büyüğü olduğunu belirterek, "Sizler bunu başarmış insanlarsınız. Benim de çok yakınlarımda, akrabalarımda sizin görevinizi yapan birçok kardeşim var. Hepinizden Allah razı olsun." ifadelerini kullandı.

Devlet hizmetinden, bu kadar uzun sürede alnının akıyla, şerefle, onurla, emekli olabilmenin herkese nasip olmadığını vurgulayan Yavuz, "Gündemin sürekli değiştiği, birçok tehdit algılamasının farklılaştığı ülkemizde, bunları yapabilmek ayrı bir zorluk ifade ediyor. Eğer biz bağlılığımızı sadece Türk milletine ve Türkiye Cumhuriyeti Devletine gösterirsek, sorunsuz şekilde hayatımızı sürdürmüş oluruz. O yüzden bizim hesap vereceğimiz tek yer var, o da Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve aziz Türk milletidir." diye konuştu.

Mesleğe yeni başlayan genç özel harekat polislerine de tavsiyelerde bulunan Yavuz, şöyle konuştu:

"Genç kardeşlerimden bu konuşmamı unutmamalarını, özellikle akıllarının bir köşesinde tutmalarını istirham ediyorum. Rüzgarlar eser, gruplar güçlenir, sakın güçlenen gruplara, modaya uymayın. 17 aydır Ordu'da sizlerle aynı havayı teneffüs ediyoruz ve sizlerin olduğu ortamda da kendimizi çok güvende hissediyoruz. Sizleri kendi evlatlarımdan ayırmadığımı iyi bilin. Benimle çalışmış güvenlik birimlerim gerek özel harekat olsun, gerek jandarma özel harekat olsun sizleri kendi evladımız gibi her defasında görür ve öyle de düşünürüz."

Yavuz, emekliye ayrılan Özel Harekat Şube Müdürü Emir'e, bundan sonraki yaşamında sağlık, huzur ve hayırlı bir emeklilik diledi.

İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan ise, 33 yıldır özel harekatçı olarak çalışan Adil Emir'in veda programında bir araya geldiklerini aktararak, "Emekliye ayrılacağı için hüzünlüdür fakat aynı zamanda gururludur. Kazasız, belasız alnının akıyla mesleği tamamlamasından dolayı. Bundan sonra diğer arkadaşlarla vatan, millet savunmasında aynı tempoda, aynı aşkla çalışmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Emir de, 1985 yılında başladığı mesleğinde artık sona geldiğini anlatarak, şunları kaydetti:

"2000 yılında Ordu Özel Harekat Şube Müdürlüğüne Komiser Yardımcısı olarak geldim. 2008 yılında ayrıldım ve 2015 yılında tekrar Ordu'ya geri döndüm. 120 personelimiz vardı. Özel Harekat Ordu Şubesi olarak Güneydoğu'daki hendek çukur olayları başta olmak üzere verilen görevleri en iyi şekilde yerine getirdik. Türkiye'de en başarılı şube olduk ve bundan da gurur duydum. Bundan sonra da bu bayrağı arkadaşlarım en iyi şekilde götürecektir."

Konuşmaların ardından Vali Yavuz, Emir'e başarı belgesi ve hediye takdim etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.