Ordu

Ölümünün ardından ortaya çıkan gerçek göz yaşarttı

09:16 05 Aralık 2019 13 Yorum Var
Ölümünün ardından ortaya çıkan gerçek göz yaşarttı

Ordu’da balerin Ceren Özdemir’i (20) evinin kapısının önünde kalbinden bıçaklayarak öldüren kişinin açık cezaevinden iki kez firar eden cinayet hükümlüsü Özgür Arduç (35) olduğu belirlendi. Katil zanlısını, Ceren’in hemen arkasından yürürken kameralara yansıyan görüntüleri yakalattı.

Ceren Özdemir'in ölümünün ardından ortaya çıkan gerçek göz yaşarttı! - Sayfa 1
Ceren'in yakın arkadaşı Ayşe Türkmen Akkaş Hürriyet’e şunları anlattı: "Sınıfta veya okulda da kimseyle sorunu yoktu. Zaten sorunlu tiplerle muhatap olacak biri değildi. 19 Kasım’da doğum günümdü. Bana sürpriz yapmışlardı. 6 Aralık da onun doğum günüydü. ‘Doğum günümde beni unutmayın, hediye almayın, kutlayın yeter’ demişti"


Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Ceren Özdemir önceki gün bale dersinden evine döndü. Zili çalan Ceren’e ablası balkondan evin anahtarını attı. Ceren eve girmek için kapıya doğru ilerlediğinde arkasından yaklaşan saldırgan bıçağını Ceren’in kalbine sapladı, sonra da aşağı doğru çekti. Çığlıkları duyan ve Ceren’in eve gelmemesinden şüphelenen ailesi aşağı indiğinde Ceren’i kanlar içerisinde gördü. Hemen polisi ve ambulansı aradılar. Ceren hastanede bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Ordu Emniyet Müdürlüğü saldırganı yakalamak için özel ekip kurdu. Ceren’in bale antrenmanı yaptığı kurstan eve kadar olan 2.5 kilometrelik mesafeyi yürüyerek geldiği belirlendi. Güzergâhtaki ve olay yerindeki güvenlik kameraları ve MOBESE kayıtları ile Ceren’in cep telefonu incelemeye alındı. Ceren’e arkadaşlık teklif edip reddedildiği öğrenilen bir kişi yakalandı. Olay saatinde işyerinde olduğu kamera kayıtlarıyla belirlenen bu kişi serbest bırakıldı.

 


NASIL KIYDIN CEREN’E

Polis kamera kayıtlarını detaylı inceleyince Ceren Özdemir’i yol boyunca izleyen bir kişiyi belirledi. Görüntülerde, şüphelinin kapüşonlu montla başını kapattığı ve Ceren’in hemen arkasında yürüdüğü görüldü. Şüphelinin olaydan sonra üzerindeki montu değiştirdiği, kapüşonsuz, siyah renkli başka bir mont giydikten sonra kaçmak için hazırlık yaptığı saptandı.

Ceren’i takip eden kişinin cezaevi firarisi olan uyuşturucu bağımlısı Özgür Arduç olduğu tespit edildi. Polisler Özgür Arduç’un saklandığı eve operasyon yaptı. Özgür Arduç kendisini yakalamak isteyen polislere bıçak çekerek direndi. Bu sırada iki polis memuru da bıçakla yaralandı. Etkisiz hale getirilen Özgür Arduç kelepçeli halde evden çıkartıldığında, kapının önünde toplanan kalabalık, “Nasıl kıydın Ceren’e” diyerek saldırdı. Özgür Arduç’u linç edilmekten polisler kurtardı.

ORDU VALİSİ: 12 SABIKASI VAR

Ordu Valisi Seddar Yavuz, 12 sabıkası bulunan katil zanlısının suçunu itiraf ettiğini açıkladı. Vali Yavuz zanlının terminal civarında yakalandığını belirterek Ordu halkı ve emniyet teşkilatının hassasiyetine teşekkür etti.

Yaralama ve adi suçtan da sabıkası olduğu öğrenilen şüphelinin Ceren ile ne gerçek hayatta ne de sosyal medyada bir teması ve bağlantısı tespit edilemedi. Arduç’un ifadesinde, Ceren’i neden öldürdüğü hakkında hiçbir gerekçe söylemediği öğrenildi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, davaya müdahil olacaklarını açıkladı.

 

YORUMLAR

13 Yorum Var
  • Abdulkerim 4 yıl önce Şikayet Et
    Geçenlerde İngiliz Polisi bir saldırganı öldürmüştü.Bre be bu yetkiyi polise vermeyen adalet utansın.Bu soysuzun cezası polislere direnirken kafasına sıkmak olmalıydı ki diğer psikopatlara biraz olsun korku olsun.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Yeter 4 yıl önce Şikayet Et
    Kuruluşundan beri Ak partiye oy veriyoruz.44 yaşımdayım.1995 ten beri BBP MHP Ak partiye oy verdim.Bu canilere sapıklara gerekli cezaları en ağır şekilde idam ederek vermeyeceksiniz size oy yok diğer partiler zaten rezalet.benden bu kadar.benim de kızım var
    Cevapla
  • 12 sabıka 4 yıl önce Şikayet Et
    13. Oldu yasatirsaniz sıradaki kurban kim?
    Cevapla
  • Bu kanunla 4 yıl önce Şikayet Et
    Düzelmez balta ile cezalandırılır
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Fikri 4 yıl önce Şikayet Et
    6 yıl yatar uslu durur bu manyak ve çıkar sonraki hedefine ya da genel aftan çıkar veya başka birşeyden illa çıkar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.