Saddam heykelini yıktığına bin pişman!

Irak'ta 10 yıl önce Saddam Hüseyin'in heykelinin yıkılışında balyozuyla ilk darbeleri indiren Kadim el-Cuburi, bugün geriye dönüp baktığında Irak'ın daha kötüye gittiğini söylüyor.

Saddam heykelini yıktığına bin pişman!
Saddam heykelini yıktığına bin pişman!
GİRİŞ 11.03.2013 09:53 GÜNCELLEME 11.03.2013 17:57
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Motorsikletler için yedek parça satan bir dükkanı bulunan Cuburi, Saddam döneminde 11 yıl hapis yatmış. Sebebi ise motorsikletini tamir ettiği Saddam Hüseyin'in oğlu Uday'ın borcunu ödememesi üzerine Cuburi'nin bundan şikayet etmesi.

Cezasını çektiği yer ise Amerikan askerlerinin mahkumlara yaptıkları işkenceyle adı duyulan Ebu Garib cezaevi.

HEYKELİ YIKMAYI HAYAL ETMİŞTİM

Saddam Hüseyin'den nefret ettiğini söyleyen Cuburi, her zaman Saddam'ın heykelini yıkma hayali kurduğunu anlatıyor.
İngiliz Guardian gazetesine konuşan Cuburi, Amerikan güçlerinin Bağdat'a yaklaştığını duymasının ardından balyozunu kaptığı gibi soluğu Firdevs Meydanı'nda almış.

ŞİMDİ YÜZLERCE DİKTATÖR VAR

"Meydana vardığımda gizli polis hala etraftaydı. Heykele vurmaya başladığımda arkadaşlarım beni herhangi bir saldırıya karşı korumak için çevremde toplandı" diyen Cuburi, kalabalığın giderek arttığını, daha sonra Amerikalıların geldiğini ve heykeli devirmelerinde yardımcı olduklarını anlatıyor.

Eski bir halter şampiyonu olan Cuburi, heykeli devirmesinin Saddam Hüseyin rejiminden intikam alma hissi verdiğini ifade ediyor ancak ülkenin bugünkü durumundan da memnun değil.

"Eskiden bir diktatörümüz vardı. Şimdi yüzlerce var." diyen Cuburi, Irak'ta Saddam sonrası hiçbir şeyin daha iyi hale gelmediğini ifade ediyor.

SADDAM DÖNEMİNDE CAN GÜVENLİĞİMİZ VARDI

Amerikalıları ve Iraklı politikacıları suçlayan Cuburi, şöyle devam etti: "Saddam döneminde güvenlik vardı. Yolsuzluk bu kadar büyük boyutta değildi. Can güvenliğimiz vardı. Elektrik ve gaz ihtiyaçlarımızı daha kolay karşılıyorduk. Şimdi her gün ölümler oluyor, soygunlar ve mezhepsel çatışmalar yaşanıyor."

YORUMLAR 33
  • MEHMET BODUR 11 yıl önce Şikayet Et
    YİNE DIŞ MİHRAK MASALI.... Aslında onlar olmasa biz o biçim medeniyet kuracağız ama.....yerim sizi....bilirim ne biçim medeniyet kuracağınızı...hiç kimse beceriksizliğinin, ilkelliğinin suçunu dış mihraklara atmasın. Sen iyi ol, bak bakalım kim sana ne yapabiliyor?
    Cevapla
  • Mehmet Mavi 11 yıl önce Şikayet Et
    sebepsiz 11 yıl. sebebsiz yere 11 yıl cezaevinde kalan bir adama heykel parçalamak anasının ak sütü gibi helaldir.ne yapsaydı gidip heykelin bekçiliğini mi yapsaydı.hiç kimse daha iyi bir gelecek hayal ettiği için suçlanamaz. gerisi Bush'un günahı.
    Cevapla
  • ahmet ak 11 yıl önce Şikayet Et
    saddamı yıkmak amerikanın oyunu peki suriye.... saddamı yıkmak amerikanın oyunu (!')idiyse zamanında 7 milyon civarı vatandaşını öldüren şu şahıs kelime i şehadet getirdi diye şehid oldu da beşşar ı yıkmak islami mücahitlerin amacı değil mi bu haberler sadece müslümanların moralini düşürmek için yapılıyor ırak gittikçe iyiye gidiyor inşallah bunu hazmedemeyen yandaş medya ırak iran oluyor diyerek müslümanların umutlarını suya düşürmek istiyor.Sayın haber 7 bu haberler ancak sitenizi kirletir vesselam....
    Cevapla
  • abbas yolcu 11 yıl önce Şikayet Et
    demiştik fakat... ozaman kaç kez demiştik yapmayın bu abd ve siyonizmin işbirlikçilerini kullanarak yaptığı oyundur,ırakı parçalayıp kürt devleti kurma peşindeler diye,en kötü devlet devletsizlikten iyidir demiştik fakat bir defa siyonizm afyonunu yutmuşlardı,demokrasi ve özgürlük aldatmacası olan afyon...ne oldi?şimdi saddamı projektörle aramaktadırlar fakat eyvah..hastayı gömdükten sonra mezara,ilaç neye yarar..
    Cevapla
  • efsane 11 yıl önce Şikayet Et
    kendi düsen aglamaz ama.... birseyi kabul etmek lazim.adam hakkini aradigi icin 11 yil hapis yatmis.saddam gibi diktatörler ülkelerini acimasizca yönetti ve halka zulüm etti.bu sekilde insanlar kendilerinden neferet etti.haliyle bu insanlar onlardan kurtulmak icin yilana sarildi.zaten saddam vs. adalet icinde hükmetmis,insanlari ezmemis ve kendi aile fertlerine ülkeyi pas pas etmemis olsyadi, amerika 150 bin askerle 20-30 milyonluk ülkeyi isgal edemezdi.askeri olarak yenebilirdi ama isgal edemezdi.yani diyecegim odur.sadece insanlari ihanetle suclamayalim.ayni zamanda insalari böyle davranmaya itenleri de elestirelim hatta lanetleyelim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin gözü dev gelirde!
İzmir'de deprem!