'Müslümanların Kudüs'ü ziyareti haramdır'

Filistin Alimler Birliği, İsrail işgalindeki Kudüs'ün Müslümanlar tarafından ziyaret edilmesinin haram olduğu yönünde fetva verdi.

'Müslümanların Kudüs'ü ziyareti haramdır'
'Müslümanların Kudüs'ü ziyareti haramdır'
GİRİŞ 13.03.2013 22:30 GÜNCELLEME 14.03.2013 11:24
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Merkezi Gazze'de bulunan Filistin Alimler Birliğinin verdiği fetvada, ''Filistinliler dışında İsrail işgalindeki Kudüs'e seyahat etmenin ve Mescid-i Aksa'yı ziyaret etmenin şeran haram olduğu'' ifade edildi.

''İşgal altındaki Mescid-i Aksa'yı ziyaret etmemenin, ''Siyonist egemenliği tanımamak ve işgalci İsrail ile ilişkilerin normalleşmesine karşı direnmek'' anlamına geleceği bildirilen fetvada, ''Mescid-i Aksa özgürlüğüne kavuşana kadar ümmetin çocukları arasında cihat ruhunun canlı tutulması için Kudüs'ün ziyaret edilmemesi gerekir'' ifadesine yer verdi.

Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi de Kudüs'ün Filistinliler dışındaki Müslümanlar ve Araplar tarafından ziyaret edilmesinin haram olduğu yönünde fetva vermişti. Batı Şeria'daki Filistin Hükümeti'nin Vakıflar Bakanı Mahmud el-Habbaş ise fetvaya şiddetle karşı çıkmış ve Karadavi'ye fetvasını gözden geçirme çağrısı yapmıştı.

Söz konusu fetvanın Kuran ve sünnete aykırı olduğunu savunan Habbaş, ''Bu fetva Kudüs'ü Müslümanlardan ve İslam dünyasından izole etmeye çalışan İsrail'e yarıyor. Kudüs'ün ziyaret edilmesi şeri olarak farz, siyasi olarak ise bir gerekliliktir'' değerlendirmesinde bulunmuştu.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 10
  • rabia 11 yıl önce Şikayet Et
    Zaten. Geri çekile çekile bu hale geldik. Her yeri onlara mı bırakacağız. Biz neden gitmiyoruz Asıl onlar işğali durdursun. Dİnimize ve değerlerimize saygılı olmak zorundalar ve bizlere !
    Cevapla
  • anarşist 11 yıl önce Şikayet Et
    semra. muhterem,arap dilinde haram aynı zamanda yasak anlamına da geliyor,bir ebeveyn çocuğuna bunu yapma derken de haram haram der:) her şeyi asli anlamları ile anlamamak lazım..kaldı ki ne alimler ne de peygamberler haram kılma,haram ilan etme yetki ve makamında değildir..peygamberler aynı zamanda devlet başkanı olduklarından bir şeyi geçici süre ile yasaklayabilir,bu helal olan bir şeyi yasaklamak şeklinde de olabilir ama bu durum o şeyi haram kılmaz! bu ince bir konudur..( o hevasından konuşmaz ayetini peygamberlerin ağzından çıkan her şeyin ayet olduğuna yoran başlıca isim imam şafi dir ve fakat bize göre bu kesinlikle yanlıştır zira o ayetten kasıt peygamberin insanlara '' bunlar Allah ın sözleridir'' diye aktardığı vahiydir. )
    Cevapla
  • cengiz göküzüm 11 yıl önce Şikayet Et
    dogru karar. ötlek müslümanlar bunu hak ediyorlar alimler dogru karar vermis cok yerinde ve isabetli cünkü mescidi aksa ve filistin ziyereti degil kurtarilmayi bekliyor tüsrist degil cihadi gerektirir katiliyorum
    Cevapla
  • nevzat bekir 11 yıl önce Şikayet Et
    Bırakın nemazı sapıklığı burdaki amac gizlemek.... nasil bir fetvadırki bu bunca zulm ve eziyetin ardından yaptıklarına mı saylcak. yani siz artık müslümanlar kudus e gelmeyin israilin oldu anlamına gelen bir bildiri yayınlamıssınız direk. bu fetvayı veren din adamının artık islam adına bir hukmu kalmamıstır. korkaklığından dolayı fetva vererek islamı hiçe saymıştır.
    Cevapla
  • Fevzi Demirci 11 yıl önce Şikayet Et
    helali haram saymak kolay. 1. eğer kaza namazın varsa kıldığın vakit namaz sayılmazmış. 2. eğer yönetici müslüman değilse cuma kılmak harammış. 3. eğer müslümanların bir kısmı şiddet görüyorsa diğer kısmının ibadeti geçersizmiş. 4. şimdi de kudüs çıktı başımıza. eee bu durumda din diye bişey kalmamış. biz dükkanı kapatalım gidelim. hayat her şeye rağmen devam ediyor aga. sel ovaya çer çöp getirdi diye ziraatten vaz mı geçeceğiz. tam aksine o çer çöpü gübre yapıp tarlamızı gelen suyla sulayacağız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye 23 Nisan'ı kutluyor: Numan Kurtulmuş Anıtkabir'i ziyaret etti
Türkiye ile ABD arasında Ankara'da Terörle Mücadele zirvesi