Esed güçleri Dera'da toplu katliam yaptı: 60 ölü

Dün sabah saatlerinde Dera kenti Suriye ordusuna ait savaş uçakları tarafından ağır bombardımana tutuldu. Aralarında kadın ve çocukların çoğunlukta olduğu 60 kişi katledildi.

GİRİŞ 11.04.2013 14:38 GÜNCELLEME 11.04.2013 17:21
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Abdurrahman Koç'un haberi

Muhalifler ayrıca, daha sonra şehre tank ve zırhlı araçlarla giren ordunun birçok ev ve işyerini yağmalamasının ardından ateşe verdiğini duyurdu. 

Cesetler Dera kentine bağlı Sanmin beldesindeki bir camide toplandı. Sosyal paylaşım sitelerinde yer alan görüntülerde aralarında çocuk ve kadınların da olduğu çok sayıda ceset görülüyor. Katliamı anlatan bir kişi Esed ordusunun Senameyn beldesinde çok sayıda sivili kurşunlayıp, boğazladıklarını anlatıyor. Görüntülerin sonunda öldürülenlerin toplu mezarlara defnedildiği görülüyor. Ölenlerin arasında beldenin tek doktorunun da olduğu ifade ediliyor.

Öte yandan ülke genelindeki çatışmalar da aralıksız devam etti. Muhalifler bugün İdlib'in kırsalında Esed yönetimine ait bir helikopteri düşürdüğünü duyurdu. Son 24 saatte hayatını kaybedenlerin sayısının 130'u geçtiği bildirildi.

KAYNAK: HABER7, CİHAN
YORUMLAR 7
  • yasin aslan 11 yıl önce Şikayet Et
    SEMRA. asıl sen ve senin gibiler kör,dilsiz sağır dininle aldanan müslüman Allahu Ekber diye savaşan sizin mücahit dediğiniz amerikan,fransa,ingiliz,israil ve cihada aldanmış saf insanlardır.seni şeytan Allah ile aldatmış beni tanısaydın kalan ömründe bana hizmet etmek için Allaha gece gündüz yalvarırdın.Allah bütün dünyayı ve içinde olanları görmektedir.
    Cevapla
  • semra 11 yıl önce Şikayet Et
    YASİN ARSLAN. Yukarıda şehit edilenler ve onların cephelerde savaşan erkekleri yani müslümanlar senden davacı olacak. iNANÇSIZ NUSAYRİ ye destek verip suriyenin müslüman erkeklerine iftira atıyorsun. Tarih senin gibileri daha önce de gördü. sen o gafillerin sonuncusu olmayacaksın. ALLAH o mazlumların ve onların hakları için savaşanların haklarını senden alacaktır. Ben hakikatleri gördüm. Suriye halkına zulmeden zalim ve kafir esadın yaptıklarını gördüm. İstersen bu dünyada istersen öbür dünyada sende görürsün ama geç olur
    Cevapla
  • nur dülger 11 yıl önce Şikayet Et
    Allah sizi kahretsin. sizden evvel hala sizi aklamaya çalışanları.hafız esat denen zalim on binlerce insanı çoluk çocuk katlederken tüm dünyaya kapalı o garip insanlara akıl ve vicdan almaz zulümleri reva görürüken.muhaliflermi vardı ösomu vardı?bu nasıl bir zalimliktirki.bu katliamları dinsiz Nusayrilerin yaptığı gün gibi aşikarken hala çoluğu çocuğu katledilen insanların üstüne atılıyor bu suç?şimdi gerçekten böyle inanılsa cahillik deyip geçeriz ama değil.kendi aralarında beşşar bunları katlediyorsa iyi yapıyor bu çoluğun çocuğun öldürülmesini ayaklanmadan evvel kendileri düşünecekti diyen zalimler burda sanki bunun beşşar tarafından yapıldığına inansalar kendileri,de karşı çıkacakmış,ama öyle olmadığını bildikleri için böyle bir tavır sergiliyormuş gibi yapıyorlar.Allah müstahakkınızı versin.
    Cevapla
  • yasin aslan 11 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH TUZAK KURANLARIN EN HAYIRLISIDIR.. abd,nato ve avrupanın işledikleri bebekler,çocuklar,kadınlar ve masum insanlar cinayetlerini örten türk medyası esedin ülkesini savunmasına muhaliflerin katlettiği masum insanları esed öldürdü diye haber yapan sizler vay halinize......
    Cevapla
  • hurşit aktaş 11 yıl önce Şikayet Et
    Ya El Kahhar. yarabbi sen kahhar sıfatınla bu zalimleri kahret
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Adliyede büyük yüzleşme! Polat ve Banu Parlak karşı karşıya
Çanakkale'de destanlaşan kahramanlar '57. Alay Vefa Yürüyüşü' ile anıldı